Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Το Sputniknews καταγγέλλει την απαγόρευση και δίνει οδηγίες στους αναγνώστες του

  Την απόφαση της Ευρώπης να περιορίσει την πρόσβαση στα ρωσικά δίκτυα RT και Sputnik σχολιάζει το ελληνικό τμήμα του Sputnik, σε σχετικό δημοσίευμά του.

  Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα «την Κυριακή (27/2) η Ευρώπη αποφάσισε να απαγορεύσει το Sputnik επειδή εκφράζουμε μια διαφορετική άποψη, χωρίς την έγκριση των Βρυξελλών».

  Ωστόσο το Sputniknews.gr ενημερώνει με ποιο τρόπο οι αναγνώστες του μπορούν να συνεχίσουν να το διαβάζουν.

  Πιο συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει «μετά τις πρόσφατες δηλώσεις της επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχετικά με το μπλόκο στο Sputnik, κρίνουμε σκόπιμο να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας πώς μπορούν να συνεχίσουν να μας διαβάσουν.

  Χθες (28/02/), το Instagram διέγραψε τον λογαριασμό μας, ενώ στο Facebook –το οποίο προχώρησε επίσης σε περιορισμούς– δεν εμφανίζονται πλέον οι αναρτήσεις μας στις σελίδες των εγγεγραμμένων χρηστών μας.

  Σήμερα, η λογοκρισία συνεχίζεται, καθώς το Google υποβάθμισε το Sputnik στα αποτελέσματα αναζήτησης.

  Τι μπορείτε να κάνετε όσοι επιθυμείτε να συνεχίσετε να μας διαβάζετε:

  1. Να εγγραφείτε στον λογαριασμό μας στο Telegram.

  2. Να κατεβάσετε VPN (μπορείτε να κατεβάσετε οποιαδήποτε σύνδεση VPN εκτός Ε.Ε.).

  3. Μην ξεχνάτε να κάνετε εγγραφή στα Push Notifications για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι από όλους.

  Αν και μέχρι στιγμής, υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης στην ιστοσελίδα μας και επομένως μπορείτε να ανοίγετε ακόμη το Sputniknews.gr, υπάρχουν χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν μπλοκάρει την πρόσβαση στους ιστοτόπους του Sputnik.

  Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση της Τσεχίας, όπου πλέον η ιστοσελίδα του Sputnik δεν είναι πλέον προσβάσιμη στη χώρα.

  Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή (27/02), η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε πως η Κομισιόν θα απαγορεύσει το RT και το Sputnik στην ΕΕ, εν μέσω των εξελίξεων στην Ουκρανία.

  Αυτό, καθώς τα ξημερώματα της Πέμπτης (24/02), η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση αφού οι αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.

  Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.

  Να σημειωθεί ότι Μόσχα ξεκαθάρισε πως δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία.

  Την Κυριακή (27/2) η Ευρώπη αποφάσισε να απαγορεύσει το Sputnik επειδή εκφράζουμε μια διαφορετική άποψη, χωρίς την έγκριση των Βρυξελλών. Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Telegram για να μαθαίνετε τις τελευταίες ειδήσεις χωρίς λογοκρισία».

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ