Σοκάρουν το Μαξίμου οι σκληρές επιθέσεις Χατζηνικολάου και «Καθημερινής» – Απίστευτοι χαρακτηρισμοί

Πριν από μια εβδομάδα ο Νίκος Χατζηνικολάου μίλησε από το ραδιόφωνο (Real fm) για υπουργούς και υφυπουργούς «Μαυρογιαλούρους» που «φορτσάρουν όχι στα υπουργικά τους καθήκοντα» αλλά για να κάνουν επαφές με τους ψηφοφόρους τους πιστεύοντας ότι έρχονται πρόωρες εκλογές. «Κόβουν πίτες, κάνουν επισκέψεις στις τοπικές οργανώσεις, πίνουν καφεδάκια στα σπίτια, κάνουν γεύματα στις ταβέρνες, αλλά έχουν εγκαταλείψει τα υπουργεία τους» είπε και τους προειδοποίησε, επί λέξει, ότι «θα αρχίσει να πέφτει κράξιμο». Ο καλά ενημερωμένος περί τα της ΝΔ δημοσιογράφος και εκδότης εκτίμησε ότι η αναφορά τού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας μέσα στα προσδιορισμένα χρονικά όρια και η δήλωσή του ότι δεν υπάρχει θέμα αλλαγής τού εκλογικού νόμου, χτύπησε καμπανάκι στους «Μαυρογιαλούρους» .

Περίπου δέκα ημέρες μετά, η επίσης καλά ενημερωμένη περί τα της ΝΔ Καθημερινή, αρθογραφεί με βάση το ίδιο ακριβώς πνεύμα, φυσικά χρησιμοποιώντας περισσότερο… τακτ από τους ωμούς χαρακτηρισμούς που συχνά έχει το ύφος τού Χατζηνικολάου. Στο πρωτοσέλιδο άρθρο αναφέρει ότι αφού ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι «η κυβέρνηση έχει μπροστά της ένα χρόνο και κάτι έως τα εκλογές» δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες και άλλοθι «για όσους υπουργούς έχουν κατεβάσει τα μολύβια ή για εκείνους που αποκρούουν τις μεταρρυθμίσεις με το επιχείρημα ότι πλησιάζουν οι εκλογές».

Στην κατάληξή του, το άρθρο γίνεται πιο σκληρό κάνοντας λόγο «για ανεπαρκείς, λιπόψυχους και οπαδούς της ακινησίας» για τους οποίους, όπως αναφέρει, δεν υπάρχει χώρος. Πριν από αυτήν την αναφορά, τα άρθρο επισημαίνει ότι η συγκυρία είναι εξαιρετικά δύσκολη και τα προβλήματα τεράστια. «Μόνο με επιμονή, κουράγιο, σοβαρή και προσηλωμένη ομάδα θα βγει πέρα αυτή η ‘‘επικίνδυνη αποστολή’’» σημειώνει.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;