Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Πρωτοσέλιδο «βόμβα»: Πόσες χιλιάδες από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ (pic)

  Τέσσερις από τις ημερήσιες πολιτικές εφημερίδες της Δευτέρας έχουν βασικό πρωτοσέλιδο θέμα τις εσωκομματικές εκλογές τού ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ: Τα Νέα, η Δημοκρατία, η Κόντρα και η Εστία. Η τελευταία είχε και την πιο διαφοροποιημένη παρουσίαση του θέματος (την πιο προχωρημένη θα λέγαμε), ξεφεύγοντας από την αναφορά αποτελεσμάτων –που σε γενικές γραμμές ήταν γνωστά από το βράδυ της Κυριακής– και δίνοντας μια ενδιαφέρουσα πληροφορία, βασισμένη σε «εκτιμήσεις κυβερνητικών αξιωματούχων οι οποίοι παρακολουθούν μακράν ως παρατηρητές τα τεκταινόμενα στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και δε αναμειγνύονται σε αυτά», αλλά και αναφερόμενη σε «αντίστοιχες εκτιμήσεις στελεχών της ευρύτερης Αριστεράς».

  Η Εστία γράφει στο βασικό της θέμα ότι ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές «70.000 τριπλοεγγραμμένοι σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ». Η εφημερίδα επικαλούμενη την ίδια ενημέρωση που είχε, γράφει ότι «μια απλή αντιπαραβολή των βάσεων δεδομένων που διατηρούν τα κόμματα με τα εγγραμμένα μέλη τους θα αρκούσε για να διαπιστωθεί ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ αλλά και ΝΔ και ΚΙΝΑΛ διαθέτουν (…) χιλιάδες κοινά μέλη».

  Το ρεπορτάζ προσθέτει και ένα ακόμα ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο: «Οι οπαδοί του κυρίου Παπανδρέου διακινούσαν από χθες το πρωί φωτογραφίας ψηφοφόρων της ΝΔ από την Μεσσηνία οι οποίοι ψήφισαν στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ».

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ