Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Πολύ χοντρό παρασκήνιο έχει η συνέντευξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ: Οι «γαλάζιες ακρίδες», η μεγάλη είδηση, το γήπεδο του αντιπάλου και τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ

  Σε οποιοδήποτε άλλο ΜΜΕ και αν έλεγε για τις “γαλάζιες ακρίδες”, δεν θα είχε την ίδια αξία. Το μήνυμα του Αλ. Τσίπρα ήταν πιο δυνατό επειδή μίλησε στον ΣΚΑΪ που τον αντιμετωπίζει με εμπάθεια και σε μια δημοσιογράφο συγγενή του πρωθυπουργού.


  Η συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Σία Κοσιώνη ήταν είδηση πριν τη δώσει. Επειδή το περιβάλλον δεν είναι ουδέτερο αλλά αρνητικό απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση και επειδή ο Κ. Μητσοτάκης αποφεύγει συστηματικά να εκτίθεται στην τηλεόραση αν δεν είναι προεξοφλημένη η προστασία του.

  Η σύγκριση είναι αναπόφευκτη και το αποτέλεσμα εκ των πραγμάτων ευνοεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως συνέβη και πριν από τις εκλογές του 2019, όταν η συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ αποδείχθηκε καθοριστική για την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στο 32%.


  Το συμπέρασμα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει να κερδίσει παίζοντας στο γήπεδο του αντιπάλου του. Δεν τον ωφελεί η απομόνωση ως απάντηση στη μεροληψία των περισσότερων ΜΜΕ ούτε ένας αντισυστημικός εγκλωβισμός στον περιορισμένο “ζωτικό του χώρο”.

  Ως κόμμα που διεκδικεί τη διακυβέρνηση οφείλει να αντιμετωπίζει ευθέως και στο φως αντίπαλες δυνάμεις και συμφέροντα.

  Ο Αλ. Τσίπρας έκανε επίδειξη αυτοπεποίθησης και ηγετικών ικανοτήτων απαντώντας σε όλα χωρίς σημειώσεις, χωρίς προσυνεννόηση και χωρίς δυσκολία. Με αυτή τη έννοια, κέρδισε το στοίχημα πριν μετρηθεί η τηλεθέαση και πριν ενεργοποιηθεί ο κυβερνητικός προπαγανδιστικός μηχανισμός για τον έλεγχο των εντυπώσεων.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ