Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τον Ευαγγελάτο στη Βουλή

  Θέμα στη Βουλή με ερώτησή του προς τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη κατέθεσε ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κώστας Ζαχαριάδης, επισημαίνοντας ότι διακινούνται επικίνδυνα σενάρια για τις επικείμενες εκλογές, με την εμπλοκή της Ρωσίας, μιλώντας στην εκπομπή του Ν.Ευαγγελάτου.


  Όλα αυτά ενώ χθες o N.Ευαγγελάτος «ανακάλυψε» στην εκπομπή του ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται σε συναγερμό ενόψει των επερχόμενων εκλογών την άνοιξη του 2022 για ρωσική επίθεση και αλλοίωση της ψηφοφορίας»!

  Πρέπει να σημειωθεί ότι το έναυσμα για αυτά τα σενάρια έδωσε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που κάνοντας σπέκουλα στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ, είχε αναφερθεί στην «ανάγκη να υπάρξει εγρήγορση», λέγοντας επίσης ότι «η χώρα κινητοποιείται για να μην υπάρχουν παρεμβάσεις των Ρώσων. Υπάρχουν φίλα προσκείμενες δυνάμεις στους Ρώσους, παντού. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση ώστε να μην υπάρχουν τέτοιες παρεμβάσεις».

  Με αφορμή τις δηλώσεις δημοσιογράφου στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, o Κώστας Ζαχαριάδης επισημαίνει ότι «η ανεύθυνη διακίνηση σεναρίων για εμπλοκή ξένων κρατών στις εθνικές εκλογές δημιουργεί κλίμα έντονης ανησυχίας και ανασφάλειας στους Έλληνες πολίτες και δυναμιτίζει το πολιτικό σκηνικό, ενώ ταυτόχρονα, εκθέτει τη χώρα διεθνώς και εγκυμονεί σοβαρούς εθνικούς κινδύνους».

  Συγκεκριμένα, στην ερώτηση του με θέμα «Διακίνηση επικίνδυνων σεναρίων για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές», ο τομεάρχης Εσωτερικών απευθυνόμενος στον υπουργό Εσωτερικών, αναφέρει ότι σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA και σε ερώτηση του παρουσιαστή Νίκου Ευαγγελάτου, αν πράγματι φοβάται η κυβέρνηση πιθανή εμπλοκή των Ρώσων στις εκλογές στην Ελλάδα, η δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή δήλωσε κατά λέξη:

  «Φυσικά. Και θα σου πω και το σχέδιο. Θα σου πω κάποια πράγματα που δεν είναι γνωστά. Ο υπουργός Εσωτερικών συγκάλεσε συσκέψεις με τη Διεύθυνση Εκλογών και την εταιρεία τη Singular Logic και μάλιστα συζητήθηκαν όχι μόνο ο ρωσικός δάκτυλος ευρύτερα, συζητήθηκε και το ενδεχόμενο να ψηφίσουμε μέσω scanner δηλαδή να μην υπάρχει το κλασικό χαρτάκι… θα είναι ειδικό ψηφοδέλτιο, το scanner αυτό θα διαβάζει και το σταυρό στον βουλευτή και στο κόμμα…».

  Ο Κώστας Ζαχαριάδης σημειώνει ότι η δήλωση αυτή της κυρίας Κοραή προκάλεσε την εύλογη και έντονη αντίδραση του παρουσιαστή ο οποίος τόνισε ότι «…άμα είναι να φοβάται κάποιος ότι θα γίνει προσπάθεια να επηρεαστεί το αποτέλεσμα, πιο εύκολα γίνεται να το επηρεάσεις με τα ηλεκτρονικά παρά με το χεράκι…».

  «Η ανεύθυνη διακίνηση σεναρίων για εμπλοκή ξένων κρατών στις εθνικές εκλογές δημιουργεί κλίμα έντονης ανησυχίας και ανασφάλειας στους Έλληνες πολίτες και δυναμιτίζει το πολιτικό σκηνικό, ενώ ταυτόχρονα, εκθέτει τη χώρα διεθνώς και εγκυμονεί σοβαρούς εθνικούς κινδύνους. Η διαρροή σεναρίων για ψηφοφορία μέσω scanner χωρίς καμία διαβούλευση και ενημέρωση της Βουλής και των κομμάτων προκαλεί έντονη καχυποψία και προβληματισμό στους Έλληνες πολίτες», τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.


  Υπογραμμίζει ότι «οι πρακτικές της κυβέρνησης της Ν.Δ. καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της αλλά ιδίως εσχάτως στο θέμα των υποκλοπών, παραπέμπουν σε καθεστωτικές και αυταρχικές λογικές της Δεξιάς παράταξης περασμένων δεκαετιών» και ερωτά:

  Υιοθετεί η κυβέρνηση τα διακινούμενα σενάρια περί πιθανής εμπλοκής της Ρωσίας στις επερχόμενες εθνικές εκλογές στην Ελλάδα;
  Είναι ακριβή τα όσα είπε η κυρία Κοραή; Συγκαλέσατε σύσκεψη με τα στελέχη της Διεύθυνσης εκλογών του Υπουργείου σας και εξετάσατε το ενδεχόμενο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών με ηλεκτρονικό τρόπο ψηφοφορίας;

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗpronews.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ