Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  «Μην μιλάτε τώρα που έχουμε εκλογές» – Το καθεστώς Μητσοτάκη εκδικείται τα ΜΜΕ που δεν το στηρίζουν – Λίστα Πέτσα για τους φίλους και εξοντωτικά πρόστιμα για τους αντικαθεστωτικούς

  Σάλο έχει προκαλέσει η αντισυνταγματική τροπολογία που κατατέθηκε κυριολεκτικά νύχτα στη Βουλή από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, με την οποία επιχειρεί να ελέγξει τις εφημερίδες μέσω του ΕΣΡ (και όχι μόνο) ώστε οι εκδότες να πληρώνουν με την προσωπική τους περιουσία πρόστιμα και αγωγές.

  Πρόκειται για μία προσπάθεια καταστολή της ελευθεροτυπίας και εν τέλει απαγόρευσης του ελεύθερου λόγου.

  Εν ολίγοις δημιουργούνται δύο «είδη εκδοτών». Αυτοί που εντάσσονται στις 3 λίστες Πέτσα και είναι φίλα προσκείμενοι στην κυβέρνηση και στους «άλλους», που δεν εντάχθηκαν στις λίστες αυτές.

  H τροπολογία ορίζει πως το ΕΣΡ, το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο που δεν έχει αρμοδιότητα, θα μπορεί να επιβάλει επαναληπτικά πρόστιμα στις εφημερίδες, κάτι που αντίκειται στο άρθρο 14 του Συντάγματος.

  Μάλιστα, η ίδια τροπολογία ανοίγει τον δρόμο για την προσωπική «στόχευση» των εκδοτών, καθώς αν δεν μπορούν να πληρωθούν τα πρόστιμα που θα επιβάλει το ΕΣΡ από την εταιρεία που εκδίδει την εφημερίδα, θα καλείται να τα πληρώσει ο μέτοχος.

  Οι διατυπώσεις που έχουν επιλεχθεί, δείχνουν πως απευθύνεται η κυβέρνηση στους εκδότες οι οποίοι την κρίνουν και ενώ φέτος όπως και να το δει κανείς θα έχουμε προεκλογική χρονιά.

  Δηλαδή «μην μιλάτε τώρα που έχουμε εκλογές».

  Συνεπώς όποια εφημερίδα δεν ανήκει στις «φίλα προσκείμενες» θα κλείσει μέσω των προστίμων.

  Όπως μάλιστα αποκαλύπτει η ιστοσελίδα pronews.gr οι αποφάσεις του ΕΣΡ έχουν ισχύ και στα sites αντίθετα από ότι πολλοί νομίζουν.


  Το ΕΣΡ είχε επιβάλει συνολικά πρόστιμα 470 χιλιάδων ευρώ – τα μεγαλύτερα στην ιστορία του – σε επαρχιακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και σε sites που αναμετέδωσαν κάποιες διαδικτυακές εκπομπές του γνωστού αποθανόντος δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα το φθινόπωρο του 2021.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ