«Κηλίδα αυτή η λίστα…» – Τι ζήτησε ο Τσίπρας από τον Χατζηνικολάου σε συνάντηση που είχαν – Χοντρό παρασκήνιο

Στην ανάγκη στήριξης του έντυπου Τύπου συμφώνησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας κατά την συνάντησή του με την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ) καθώς και τον πρόεδρο της Ένωσης Νίκο Χατζηνικολάου χθες στα γραφεία του κόμματος.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να ακούσει τα αιτήματα των εκδοτών εφημερίδων και να συζητήσει με τους εκπροσώπους της προτάσεις για την στήριξη του κλάδου. Συμφώνησε ότι ο κλάδος βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση και υπογράμμισε την αναγκαιότητα να στηριχθεί ο έντυπος Τύπος, που αποτελεί βασικό πυλώνα της ενημέρωσης.

Ο Τσίπρας χαρακτήρισε «κηλίδα στον πλουραλισμό και τη Δημοκρατία τη λίστα Πέτσα και σχολίασε ότι το ζήτημα δεν αφορά μόνο την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά προκάλεσε πρόβλημα και στην αξιοπιστία των μέσων ενημέρωσης» και δήλωσε σύμφωνος με ένα πλαίσιο στήριξης του έντυπου Τύπου με αδιάβλητες διαδικασίες και αντικειμενικά κριτήρια. Τόνισε επίσης ότι κάθε ενίσχυση θα πρέπει να συνδέεται με τις θέσεις εργασίας στα μέσα ενημέρωσης, καθώς και τη διαφύλαξη και ενίσχυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε αυτά και συμφώνησε με το αίτημα για απαλλαγή των έντυπων μέσων από τον ΦΠΑ και για επιδότηση του χαρτιού -οι τιμές του οποίου έχουν εκτοξευθεί εξαιτίας του πληθωρισμού.


Τέλος, ο Τσίπρας ανέφερε ότι «η όποια οικονομική βοήθεια μπορεί να δοθεί, θα πρέπει να βρίσκεται στα πρότυπα της υπουργικής απόφασης Κρέτσου το 2019 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με αντικειμενικά κριτήρια και κανόνες διαφάνειας στη χρηματοδότηση, η οποία θα πρέπει να προβλέπεται σε ετήσια βάση με ένα νομοθετημένο πλαίσιο στο οποίο θα συμφωνήσουν τα κόμματα» και σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα στηρίξει μια τέτοια προοπτική».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1