Εισαγγελική έρευνα για Φουρθιώτη και «Ταρίφα» μετά την καταγγελία Βαξεβάνη για συμβόλαιο θανάτου

Ερευνα με αντικείμενο την καταγγελία του δημοσιογράφου-εκδότη του «Documento» Κώστα Βαξεβάνη ότι απειλείται η ζωή του ξεκινούν οι εισαγγελικές Αρχές με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Η εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν οι ισχυρισμοί του δημοσιογράφου και να εξακριβωθεί αν και από ποια πρόσωπα προκύπτει διάπραξη αδικημάτων. Η εντολή της κυρίας Παπαγεωργακοπούλου είναι να ερευνηθεί τυχόν διάπραξη του αδικήματος της πρόκλησης και προσφοράς σε τέλεση πλημμελήματος ή κακουργήματος, και εφόσον προκύψουν στοιχεία να εντοπιστούν οι υπαίτιοι.

Η εισαγγελέας έδωσε εντολή στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής να ξεκινήσει άμεσα την έρευνα, με πρώτη ενέργεια την κλήση σε κατάθεση του Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος σε ανάρτησή του μεταξύ άλλων ανέφερε: «Το απόγευμα της 6ης Απριλίου του 2021 με επισκέφθηκε στα γραφεία του “Documento” κάποιος κύριος, ο οποίος θέλησε να με ενημερώσει για έναν κίνδυνο που διέτρεχα. Δέχθηκα να μιλήσουμε, παρουσία του συναδέλφου Βαγγέλη Τριάντη.

Στη συνάντησή μας, που διήρκεσε μία ώρα και τρία λεπτά, μας είπε πως ο Μένιος Φουρθιώτης, για τον οποίο μόλις είχαμε κάνει σοβαρές αποκαλύψεις στην εφημερίδα, αναζητούσε στην πιάτσα κάποιον για να εκτελέσει συμβόλαιο για αυτόν. Το συμβόλαιο προέβλεπε να πυροβολήσει το σπίτι του Φουρθιώτη προκειμένου να δείξει ότι κινδυνεύει, αλλά και να χτυπήσει εμένα και έναν ακόμη δημοσιογράφο, του οποίου δεν θυμόταν το όνομα. Για τον λόγο αυτόν απευθύνθηκε σε κάποιον τύπο της νύχτας με το ψευδώνυμο “Ταρίφας”, ο οποίος αρχικώς έδειξε απρόθυμος».

Κουκουλοφόρος

Σε άλλο σημείο αναφέρει: «Το βράδυ της 17 Απριλίου ένας κουκουλοφόρος γάζωσε επιδεικτικά μπροστά στις κάμερες το σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη. Ηταν, ωστόσο, προσεκτικός να μην προκαλέσει ζημιές στο σπίτι αυτό καθαυτό ή στα πρόσωπα που ήταν μέσα, αλλά να περιοριστεί στον…μαντρότοιχο. Η “επίθεση” εναντίον του Φουρθιώτη μπορεί να προκάλεσε ειρωνικά σχόλια στον Τύπο και στα social media, για εμένα όμως είχε τον ρόλο της επιβεβαίωσης των πληροφοριών που δέχθηκα, κατά 50%. Αν οι πληροφορίες επιβεβαιώνονταν μερικώς με την επίθεση, είχα κάθε λόγο να φοβάμαι μήπως στο σύνολό τους ήταν αληθινές».

Μετά την καταγγελία του Κώστα Βαξεβάνη για «συμβόλαιο θανάτου» εναντίον του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης γνωστοποίησε ότι λήφθηκαν άμεσα πρόσθετα μέτρα προστασίας του δημοσιογράφου και εκδότη.

Την άμεση διερεύνηση των καταγγελιών του Κ. Βαξεβάνη ζήτησε και η ΕΣΗΕΑ. Από την πλευρά του, ο Μένιος Φουρθιώτης σε ανακοίνωση διά των δικηγόρων του σημειώνει μεταξύ άλλων: «Ο κ. Φουρθιώτης αρνείται με οργή και αγανάκτηση τα ως άνω αναφερόμενα, καθότι αυτά αποτελούν αποκυήματα νοσηρής φαντασίας, για τα οποία τον λόγο πλέον έχει η ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία ο εντολέας μου θα προσφύγει εντός των επομένων ωρών. Πέραν τούτων, ο εντολέας μου ζητά άμεσα από τις εισαγγελικές και αστυνομικές Αρχές να διερευνήσουν εις βάθος τη συγκεκριμένη υπόθεση».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;