Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Αυταρχική Ευρώπη: «Έπεσαν» οι ιστοσελίδες των Sputnik και Russia Today στην Ελλάδα για να μεταδίδονται ανενόχλητα τα fake news της Δύσης

  Διακόπηκε η πρόσβαση στην Ελλάδα στα ρωσικά ΜΜΕ, Sputnik και Russia Today περίπου στις 10 το πρωί της Πέμπτης.

  Σε όποιον επιχειρεί να εισέλθει στις ιστοσελίδες βγάζει το εξής μήνυμα:

  «Οι εισβολείς ενδέχεται να… προσπαθήσουν να υποκλέψουν τα στοιχεία σας από τον ιστότοπο www.rt.com (για παράδειγμα, κωδικούς πρόσβασης, μηνύματα ή πιστωτικές κάρτες)».

  Δεν είναι ξεκάθαρο εάν τα μέσα ενημέρωσης έπεσαν λόγω των κυρώσεων που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση ή εάν επρόκειτο για κάποια κυβερνοεπίθεση.

  Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ, το περιεχόμενο του Sputnik και του RT στα αγγλικά, τα γερμανικά, τα γαλλικά και τα ισπανικά δεν μπορεί να μεταδοθεί πλέον στο διαδίκτυο και την τηλεόραση στις χώρες της Ένωσης.

  Πριν καν τεθεί σε ισχύ αυτή τη απόφαση, μεγάλες εταιρείες του διαδικτύου ήδη είχαν προχωρήσει στην απαγόρευση του περιεχομένου των ρωσικών δικτύων: το Facebook και το Instagram ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι μπλοκάρουν στην ΕΕ το περιεχόμενο του RT και του Sputnik, ενώ την Τρίτη αντίστοιχη ανακοίνωση έκανε και το YouTube.

  Σήμερα, Πέμπτη και το Twitter μπλόκαρε τους λογαριασμούς, ενώ το Spotify ανακοίνωσε ότι έκλεισε επ’ αόριστον το γραφείο του στη Ρωσία σε απάντηση στην «απρόκλητη επίθεση της Μόσχας εναντίον της Ουκρανίας».

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ