Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Ανακαλείται η δίωξη Βαξεβάνη από το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ – Κατηγορείται για συκοφαντία ο Αδωνης

  Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δεν προχωρά τελικά σε πειθαρχικό έλεγχο εναντίον του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη μετά τις υποδείξεις αστρολόγου γιατί χαρακτήρισε σε tweet του τον Αδωνη Γεωργιάδη «κουνάβι της πολιτικής και πατσαβούρα της Βέρμαχτ».

  Στις 20 Σεπτεμβρίου, το Πειθαρχικό Συμβούλιο, ανακοίνωσε στον Κώστα Βαξεβάνη ότι βρίσκεται υπό πειθαρχικό έλεγχο, γιατί μια αστρολόγος, μελλοντολόγος, με εξειδίκευση στα «κλειδιά του Σολομώντα», έστειλε mail στην ΕΣΗΕΑ ζητώντας έλεγχο του δημοσιογράφου για ανάρτηση στο τουίτερ που αφορούσε τον Άδωνη Γεωργιάδη.ADVERTISING

  Μετά την αντίδραση του δημοσιογράφου με ανάρτησή του στο documentonews.gr με τίτλο «Το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ εγκαλεί δημοσιογράφους με… αστρολόγους – Διαβάζει και το φλυτζάνι;» το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ σε συνεδρίασή του την 27η Σεπτεμβρίου ανακάλεσε την πειθαρχική δίωξη εναντίον του.

  Με την απόφαση αυτή όχι μόνο ανακαλείται η πειθαρχική δίωξη αλλά εγκαλείται και ο Αδωνης Γεωργιάδης για συκοφαντική δήλωση κατά του Κώστα Βαξεβάνη σχετικά με τα 2 εκατ. ευρώ του Χρήστου Καλογρίτσα.

  Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «επιπλέον προέκυψε ότι πριν από την προαναφερόμενη ανάρτηση του συ. Κώστα Βαξεβάνη κατά του Αδωνι Γεωργιάδη, ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης νε συκοφαντική δήλωσή του, είχε αναφέρει ότι τάχα ο συν. Βαξεβάνης είχε λάβει το ποσόν των €3.000.000 από τον Χρήστο Καλογρίτσα, χωρίς όμως αυτό να προκύπτει από κανένα στοιχείο».

  Επίσης αναφέρει ότι «επειδή βασική αρχή στο Ποινικό Δίκαιο είναι ότι η εξύβριση θεωρείται συγγνωστή, όταν αυτή οφείλεται σε προκλητική και απαράδεκτη συμπεριφορά εκείνου προς τον οποίο απευθύνεται και συνεπώς και στη συγκεκριμένη περίπτωση με αναλογικό πνεύμα κρίνεται ως μη παράβαση της δεοντολογίας, η προπεριγραφόμενη ανάρτηση του συν. Κώστα Βαξεβάνη».

  Η απόφαση ανάκλησης της πειθαρχικής δίωξης κατά Βαξεβάνη

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ