Mε πάνω από 30.000 κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς την πρώτη εβδομάδα η Κεραμέως δηλώνει… «ικανοποιημένη»

«Ικανοποιημένη» δήλωσε, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι αισθάνεται η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, την ώρα που μέσα σε λίγες μέρες εντοπίστηκαν πάνω από 30.000 κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Μάλιστα, η υπουργός δήλωσε ότι η πρώτη αυτή εβδομάδα «κύλησε ομαλά», ενώ η αγωνία γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών για το κατά πόσο είναι ασφαλές να πάνε στο σχολείο καθημερινά αυξάνεται εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης να ανοίξει τα σχολεία χρησιμοποιώντας πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του ιού, όπως άλλωστε αποδείχθηκε από τα κρούσματα.

Θυμίζουμε ακόμα, ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε, μεγάλη ήταν η ταλαιπωρία γονιών και μαθητών να προμηθευτούν τα self test, καθώς σε πολλές περιπτώσεις είχαν εξαντληθεί από τα φαρμακεία.

Παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, για δωρεάν, επαναλαμβανόμενα rapid test στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ, πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού για την κάλυψη των κενών, η κυβέρνηση εξακολουθεί να κωφεύει και να επιμένει να θέτει σε κίνδυνο τόσο την εκπαιδευτική διαδικασία, όσο και την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαξίμου 2015: Το απειλητικό μήνυμα πανίσχυρου εκδότη που «πάγωσε» κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα – Η αλήθεια για τους εκβιασμούς στα media

Πρωτοκλασάτος υπουργός δείχνει SMS εκδότη με έμμεση απειλή για πρωτοσέλιδο. Το περιστατικό που αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε η πίεση.

Ο Μάκης Βορίδης στη «Γη της Ελιάς»; Παραιτήθηκε και πάει… Μάνη με ρόλο-έκπληξη!

Ο Μάκης Βορίδης παραιτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και φημολογείται ότι θα παίξει στη "Γη της Ελιάς" ως Επιθεωρητής Επιδοτήσεων!

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην υπόθεση «εκβιασμού» της Ζέττας Μακρή – Κλειδί το τιμολόγιο που παρουσίασε ο δημοσιογράφος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή από δημοσιογράφο. Ο κατηγορούμενος παρουσιάζει τιμολόγιο και κάνει λόγο για εμπορική συμφωνία. Όλα θα κριθούν στο Αυτόφωρο. Οι ισχυρισμοί και η αντίδραση της βουλευτού.