Les Echos: Η σημασία της αναβάθμισης του αξιόχρεου της Ελλάδας από την DBRS

Στην αναβάθμιση του αξιόχρεου του ελληνικού δημοσίου χρέους από τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης DBRS Morningstar αναφέρεται εκτενώς στο σημερινό της φύλλο η γαλλική οικονομική εφημερίδα Les Echos σημειώνοντας ότι η Αθήνα ανέκτησε την επενδυτική βαθμίδα, αυτή των ισχυρότερων δανειοληπτών, από την οποία αποχώρησε το 2010.

Όπως ειδικότερα σημειώνεται, οι οιωνοί σύντομα θα είναι καλύτεροι για το ελληνικό χρέος καθότι επιστροφή της Αθήνας στην κανονικότητα επιβραβεύει τις προσπάθειές της για εξυγίανση του προϋπολογισμού της. Η γαλλική εφημερίδα, επισημαίνει επίσης ότι ναι μεν η DBRS δεν είναι μέρος των «μεγάλων τριών», που είναι η S&P Global Ratings, η Moody’s και η Fitch Ratings, αλλά η απόφασή της αποτελεί μια νίκη για την Ελλάδα. Η Moody’s πρόκειται να κυκλοφορήσει την ενημέρωση αξιολόγησης στις 15 Σεπτεμβρίου, ο S&P στις 20 Οκτωβρίου και ο Fitch την 1η Δεκεμβρίου σημειώνει η «Les Echos» επισημαίνοντας εκ παραλλήλου ότι στην αγορά ομολόγων, το επιτόκιο των δεκαετών ελληνικών κρατικών ομολόγων κυμαίνεται γύρω στο 3,95%, ενώ το αντίστοιχο για την Ιταλία πλησιάζει το 4,5%.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι η  DBRS είναι στην πραγματικότητα ένας από τους τέσσερις οίκους που αναγνωρίζονται από την ΕΚΤ, εξηγεί τέλος η εφημερίδα, τονίζοντας πως το ελληνικό χρέος θα ωφεληθεί και θα ενισχυθεί η ελκυστικότητά του για τις τράπεζες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις