Intrakat: Υπερψηφίστηκε η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου

Σε Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της κατά 100 εκατ. ευρώ προχωρά η Intrakat, μετά την απόφαση που έλαβε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην έδρα της εταιρείας, στην Παιανία. Η ΑΜΚ θα γίνει με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης αποκλειστικά υπέρ των παλαιών μετόχων.

Αναλυτικότερα, υπερψηφίστηκε η πρόταση του Δ.Σ. του Ομίλου Intrakat για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με την έκδοση 85.470.086 νέων κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών με ονομαστική αξία €0,30 ανά μετοχή και τιμή διάθεσης €1,17. Η σχέση ανταλλαγής που ενέκρινε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση είναι 1,13878275664266 νέες μετοχές για κάθε μία παλιά μετοχή της εταιρείας. Στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η οποία θα ολοκληρωθεί μετά τη σχετική έγκριση των αρμόδιων αρχών, έχουν δηλώσει την απόφασή τους να συμμετέχουν οι κύριοι μέτοχοι της Intrakat, «Winex Investments Limited», που σήμερα κατέχει ποσοστό 31,704%, «Castelano Properties Limited» που σήμερα κατέχει ποσοστό 15,746%, «Blue Silk LTD» που σήμερα κατέχει ποσοστό 13,636%, και «ΙΝΤΡΑΚΟΜ A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» που σήμερα κατέχει ποσοστό 5,09%, εξασκώντας πλήρως τα δικαιώματα προτίμησης που τους αναλογούν.

Η μεγαλύτερη σήμερα μέτοχος της Intrakat, Winex Investments Limited, έχει επίσης εκφράσει τη βούλησή της να ασκήσει το δικαίωμα προεγγραφής για την απόκτηση επιπλέον νέων μετοχών της εταιρείας που τυχόν παραμείνουν αδιάθετες, επενδύοντας τουλάχιστον το ποσό των δεκαπέντε εκατομμυρίων (15.000.000) ευρώ.

Ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat, Αλέξανδρος Εξάρχου, χαρακτήρισε «ιστορική» την απόφαση της ΕΓΣ και ανέφερε: «Ευχαριστώ προσωπικά όλους τους μετόχους για την ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα διοίκηση και το στρατηγικό πλάνο του Ομίλου Intrakat. Με την υπερψήφιση της ΑΜΚ οι μέτοχοί μας αποδεικνύουν, ακόμα μια φορά, τη στήριξή τους στο όραμα της εταιρείας και τη δέσμευσή τους στην υλοποίηση της αναπτυξιακής μας προοπτικής. Η σημερινή μέρα είναι ιστορική, με την ΑΜΚ προχωράμε σε μια νέα φάση ανάπτυξης για την Ιntrakat. Μας δίνεται η δυνατότητα να αξιολογήσουμε επενδυτικές ευκαιρίες στους τομείς δραστηριοποίησής μας ώστε να ενισχύσουμε τη δυναμική και τις προοπτικές μας και να διασφαλίσουμε την επιτυχία του επιχειρηματικού μας σχεδιασμού».

Αττική Οδός
Επίσης, κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. ανακοινώθηκε ότι η Intrakat θα διεκδικήσει τη νέα παραχώρηση της Αττικής Οδού συμμετέχοντας με ποσοστό 30% στην ένωση εταιρειών BRISA – AUTO ESTRADAS de PORTUGAL S.A. και RUBICONE BIDCO S.A., που έχει ήδη προεπιλεγεί για τη Β` φάση του διαγωνισμού που πραγματοποιεί το ΤΑΙΠΕΔ.

Τα κεφάλαια από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα δώσουν ώθηση στο επενδυτικό πλάνο του Ομίλου, ενισχύοντας περαιτέρω την αναπτυξιακή του προοπτική στους στρατηγικούς πυλώνες των Κατασκευών – Υποδομών, Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ΣΔΙΤ και Παραχωρήσεων, Διαχείρισης Απορριμμάτων και Real Estate, σε Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη. Συγκεκριμένα, η διοίκηση της Intrakat σχεδιάζει να αξιοποιήσει 50 εκατ. ευρώ για την ενδυνάμωση του υφιστάμενου κεφαλαίου κίνησης και 50 εκατ. ευρώ αποκλειστικά για ανάπτυξη μέσω εξαγορών.

Σημειώνεται ότι το τρέχον ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων του ομίλου καταγράφει ιστορικό υψηλό και ανέρχεται σε 1,3 δισ. ευρώ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα το δείτε στα κανάλια – Σκληρή γραμμή από Μαξίμου και μεγαλοεπιχειρηματίες υπέρ Λατινοπούλου μέχρι τις εθνικές εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου.Η Αφροδίτη Λατινοπούλου ήταν...

Η Νάνσυ «καίει» με την ατζέντα της την VIP Αθήνα

Κατάλαβε τη θηλυκή της πλευρά στα δεκαπέντε της. Τέσσερα...

Ο Ανδρουλάκης μοιράζει αντικρουόμενα ρεπορτάζ στα μαγαζιά του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Ιβάν Σαββίδη;

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....