H off the record εξομολόγηση κορυφαίου δημοσκόπου: Τα ποσοστά έκπληξη Κασσελάκη, το δράμα του Ανδρουλάκη και οι δημοσκοπήσεις που θα έρθουν

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Εδώ και πολύ καιρό σας έχω γράψει για τις πιέσεις που ασκούνται σε δημοσκόπους από το Μέγαρο Μαξίμου το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ο Μητσοτάκης και η διεφθαρμένη παρέα του πιέζουν τους γκαλοπατζήδες ώστε να δείχνουν τη ΝΔ σταθερά πάνω από το 30%, τον ΣΥΡΙΖΑ ακίνητο περίπου στο 15% και τον Κυριάκο Βελόπουλο με την Ελληνική Λύση που λεηλατούν τη Δεξιά βάση του κυβερνώντος κόμματος κάτω από το 10%.

Όμως, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική και μου την περιέγραψε κορυφαίος δημοσκόπος. Επειδή οι αναφορές του ειπώθηκαν σε κλίμα… off the record δεν θα αποκαλύψω ποιος είναι. Είναι, όμως, ένας εκ των κορυφαίων, που ακόμη και αν η εταιρεία του δείχνει όσα θα ήθελε ο Μητσοτάκης, μου έδωσε τη δική του εκτίμηση την οποία λαμβάνω πολύ σοβαρά υπόψιν.

Μου είπε λοιπόν, ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταγράψει ποσοστό 28%. Μου είπε ακόμη ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα καταφέρει, υπό προϋποθέσεις, να αγγίξει το 20%. Μου είπε, πως ο Κυριάκος Βελόπουλος θα βρεθεί στην τρίτη θέση και ο Νίκος Ανδρουλάκης στην τέταρτη (και εδώ είναι το δράμα του ΠΑΣΟΚ).

Τι σημαίνουν τα παραπάνω; Ότι από τις ευρωεκλογές και έπειτα αλλάζει ο πολιτικός χάρτης στη χώρα. Ότι με τη ΝΔ στο 28% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 20% θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τον διεφθαρμένο και επικίνδυνο θίασο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση των πολιτικών απατεώνων. Θα αλλάξουν, επίσης, πολλά στον χώρο της ευρύτερης Δημοκρατικής Παράταξης. Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα αποτελέσει παρελθόν από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε με οποιονδήποτε τρόπο και υπό οποιαδήποτε μορφή να συνενωθούν τα κομμάτια του κατακερματισμένου προοδευτικού χώρου.

Ο κορυφαίος δημοσκόπος μου είπε ότι εντυπωσιακά είναι τα ποσοστά που καταγράφουν οι Ανδρέας Λοβέρδος και Αφροδίτη Λατινοπούλου.

Και να φανταστείτε ότι ακόμη οι δημοσκόποι δεν έχουν μετρήσει τις αντιδράσεις για την θλιβερή, επικίνδυνη και δουλοπρεπή στρατηγική του Μητσοτάκη στα εθνικά θέματα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου