H Κομισιόν για το σχέδιο των ΗΠΑ της επιβολής δασμών 50% στο ρωσικό πετρέλαιο

Θα μπορούσε να ακολουθήσει η Ευρώπη τις ΗΠΑ στην επιβολή δασμών 50% στο ρωσικό πετρέλαιο; Την απάντηση έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα εμπορίου Όλαφ Τζιλ, λέγοντας πως η Ευρώπη παρακολουθεί τις εξελίξεις αλλά χαράσσει τη δική της πολιτική.

«Έχουμε ένα ανώτατο όριο τιμών πετρελαίου. Έχουμε λάβει διάφορα μέτρα για να μειώσουμε τα ενεργειακά έσοδα της Ρωσίας. Η πολιτική και ο στόχος μας για το ανώτατο όριο τιμών είναι να περιορίσουμε τα έσοδα της Ρωσίας από το πετρέλαιο, υποστηρίζοντας παράλληλα τη σταθερότητα της παγκόσμιας αγοράς ενέργειας. Γνωρίζουμε τους κινδύνους καταστρατήγησης, αλλά αυτή είναι η πολιτική που εφαρμόζουμε επί του παρόντος. Υπάρχει ένας συνασπισμός για την επιβολή ανώτατου ορίου τιμών που παρακολουθεί στενά τις αγορές και τη συμμόρφωση της βιομηχανίας» δηλώνει ο κ. Τζιλ.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε ότι είναι σημαντικό να αποδυναμωθεί η ρωσική οικονομία, λέγοντας πως «η Ρωσία είναι ο επιτιθέμενος και γι’ αυτό είναι σημαντικό να υπάρξει δράση για την αποδυνάμωσή της. Είναι πολύ σημαντικό να επιτευχθεί μια δίκαιη και διαρκής ειρήνη και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους είναι σημαντικό να αντιμετωπίσουμε και την οικονομία του επιτιθέμενου που είναι η Ρωσία».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;