H Κομισιόν για το σχέδιο των ΗΠΑ της επιβολής δασμών 50% στο ρωσικό πετρέλαιο

Θα μπορούσε να ακολουθήσει η Ευρώπη τις ΗΠΑ στην επιβολή δασμών 50% στο ρωσικό πετρέλαιο; Την απάντηση έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα εμπορίου Όλαφ Τζιλ, λέγοντας πως η Ευρώπη παρακολουθεί τις εξελίξεις αλλά χαράσσει τη δική της πολιτική.

«Έχουμε ένα ανώτατο όριο τιμών πετρελαίου. Έχουμε λάβει διάφορα μέτρα για να μειώσουμε τα ενεργειακά έσοδα της Ρωσίας. Η πολιτική και ο στόχος μας για το ανώτατο όριο τιμών είναι να περιορίσουμε τα έσοδα της Ρωσίας από το πετρέλαιο, υποστηρίζοντας παράλληλα τη σταθερότητα της παγκόσμιας αγοράς ενέργειας. Γνωρίζουμε τους κινδύνους καταστρατήγησης, αλλά αυτή είναι η πολιτική που εφαρμόζουμε επί του παρόντος. Υπάρχει ένας συνασπισμός για την επιβολή ανώτατου ορίου τιμών που παρακολουθεί στενά τις αγορές και τη συμμόρφωση της βιομηχανίας» δηλώνει ο κ. Τζιλ.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε ότι είναι σημαντικό να αποδυναμωθεί η ρωσική οικονομία, λέγοντας πως «η Ρωσία είναι ο επιτιθέμενος και γι’ αυτό είναι σημαντικό να υπάρξει δράση για την αποδυνάμωσή της. Είναι πολύ σημαντικό να επιτευχθεί μια δίκαιη και διαρκής ειρήνη και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους είναι σημαντικό να αντιμετωπίσουμε και την οικονομία του επιτιθέμενου που είναι η Ρωσία».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα