Guardian για Κασσελάκη: «Αυτός που θα αναστήσει την Αριστερά;»

«Είναι ένας όμορφος άντρας, ανοιχτά ομοφυλόφιλος, πρώην εφοπλιστής που έχει εργαστεί ως trader στην Goldman Sachs». Με αυτά τα λόγια περιγράφει ο βρετανικός Guardian τον υποψήφιο για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανο Κασσελάκη.

Σε αφιέρωμά του που δημοσιεύεται σήμερα, μία μέρα δηλαδή πριν από τον δεύτερο κύκλο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του κόμματος, ο Guardian κάνει λόγο για «το αουτσάιντερ που φώτισε τη σταθερή πολιτική σκηνή της χώρας με τρόπους που λίγοι θα μπορούσαν να φανταστούν».

Παράλληλα, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός στην ξαφνική εμφάνιση και γρήγορη επιτυχία του υποψηφίου, σημειώνοντας ότι πριν από τέσσερις εβδομάδες κανείς στην Αθήνα δεν είχε ακούσει για τον Στέφανο Κασσελάκη. «Όμως, όπως είπε και ο ίδιος, ένας μήνας είναι αρκετός καιρός στην πολιτική».

Και κάπως έτσι, αναφέρει το δημοσίευμα, αυτό που μπορεί κάποτε να φαινόταν παράξενο, ξαφνικά φαίνεται πολύ πραγματικό. Με βάση το αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης, ο Guardian σχολιάζει ότι ο κ. Κασσελάκης μπορεί να κερδίσει την Έφη Αχτσιόγλου «η πρώτη γυναίκα που διαγωνίστηκε για τη θέση και, μέχρι πρόσφατα, ήταν το φαβορί».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...