Frontex: Περισσότερες από 100 συλλήψεις διακινητών κατά τη διάρκεια επιχείρησης

Σε 65 εκατομμύρια συνοριακούς ελέγχους και περισσότερες από 100 συλλήψεις προχώρησε η Frontex, σε επιχείρησή της που διεξήχθη μεταξύ 23 Ιουνίου-3 Ιουλίου.

Η Frontex ήταν επικεφαλής της Ημέρες Κοινής Δράσης (JAD) κατά του σοβαρού και οργανωμένου διασυνοριακού εγκλήματος στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη μαζί με τις αυστριακές αρχές, 12 χώρες της ΕΕ και συνδεδεμένες με την ΕΕ, Europol, Eurojust και της INTERPOL.

Αυτή η διεθνής επιχείρηση επικεντρώθηκε στην καταπολέμηση της λαθρεμπορίας μεταναστών, στην καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων και της απάτης εγγράφων. Μόνιμοι αξιωματικοί του Frontex, μαζί με τελωνειακούς, συνοριοφύλακες και αστυνομικούς από τις συμμετέχουσες χώρες διενεργούσαν συνοριακούς ελέγχους που απέφεραν σημαντικά αποτελέσματα.

Ως αποτέλεσμα της εβδομαδιαίας επιχείρησης που διεξήχθη μεταξύ 23 Ιουνίου-3 Ιουλίου, οι αρχές που συμμετείχαν κατάφεραν να συλλάβουν 108 διακινητές και να εντοπίσουν δύο περιπτώσεις εμπορίας ανθρώπων. Επιπλέον, εντοπίστηκαν 115 πλαστά έγγραφα και κατασχέθηκαν 25 κλεμμένα οχήματα.

Η INTERPOL επιβεβαίωσε 8 κόκκινες ανακοινώσεις για διεθνώς καταζητούμενους, 8 μπλε προκηρύξεις και 171 διεθνή εντάλματα σύλληψης κοινοποιήθηκαν από τις συμμετέχουσες χώρες. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν σχεδόν 65 εκατομμύρια έλεγχοι.

Η Europol πραγματοποίησε 13.766 ελέγχους σε σχέση με τις βάσεις δεδομένων επιχειρησιακών πληροφοριών που συνεισέφεραν οι συμμετέχουσες χώρες, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα 180 επισκέψεις. Η Europol ανέπτυξε επίσης τον Εικονικό Διευθυντή της για να διευκολύνει την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των συμμετεχουσών χωρών και φορέων.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν οι Αλβανία, Αυστρία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Ελλάδα, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, και Σλοβενία.

Τον περασμένο χρόνο, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πολίτες εκτός ΕΕ βρέθηκαν παράνομα στην ΕΕ , ποσοστό που είναι 59% υψηλότερο σε σύγκριση με τα επίπεδα που καταγράφηκαν το 2021, ενώ η Ουγγαρία και η Γερμανία ήταν οι χώρες που κατέγραψαν τον μεγαλύτερο αριθμό παράνομων άνθρωποι που είναι παρόντες σε αυτές τις περιοχές.

Η μεγαλύτερη ομάδα εθνικότητας ήταν οι Σύροι (175.960), οι Αφγανοί (119.520), ακολουθούμενοι από τους Μαροκινούς (60.215). Οι Αλγερινοί οδηγούν στη λίστα με τις εθνικότητες που διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν την ΕΕ το 2022, με 33.535 κρούσματα συνολικά, τους Μαροκινούς να έρχονται στη δεύτερη θέση (30.510) και τους Πακιστανούς να έρχονται τρίτοι (25.280).

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαξίμου 2015: Το απειλητικό μήνυμα πανίσχυρου εκδότη που «πάγωσε» κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα – Η αλήθεια για τους εκβιασμούς στα media

Πρωτοκλασάτος υπουργός δείχνει SMS εκδότη με έμμεση απειλή για πρωτοσέλιδο. Το περιστατικό που αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε η πίεση.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην υπόθεση «εκβιασμού» της Ζέττας Μακρή – Κλειδί το τιμολόγιο που παρουσίασε ο δημοσιογράφος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή από δημοσιογράφο. Ο κατηγορούμενος παρουσιάζει τιμολόγιο και κάνει λόγο για εμπορική συμφωνία. Όλα θα κριθούν στο Αυτόφωρο. Οι ισχυρισμοί και η αντίδραση της βουλευτού.

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.

Ο Μάκης Βορίδης στη «Γη της Ελιάς»; Παραιτήθηκε και πάει… Μάνη με ρόλο-έκπληξη!

Ο Μάκης Βορίδης παραιτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και φημολογείται ότι θα παίξει στη "Γη της Ελιάς" ως Επιθεωρητής Επιδοτήσεων!