Folli Follie: Βαριές ποινές φυλάκισης για την οικογένεια Κουτσολιούτσου και τους συνεργάτες τους

Με την επιβολή πολυετών ποινών κάθειρξης στους πέντε καταδικασθέντες, τα τρία μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και δύο συνεργάτες του, έπεσε η αυλαία της πολύμηνης ακροαματικής διαδικασίας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση των παραποιημένων ισολογισμών της Folli Follie.

Το δικαστήριο επέβαλε την μεγαλύτερη ποινή στον ιδρυτή του Ομίλου Folli Follie Δημήτρη Κουτσολιούτσο, ανακοινώνοντας κάθειρξη 17 ετών στον 83χρονο κατηγορούμενο.

Το δικαστήριο επέβαλε τις εξής ποινές:

Στον Δημήτρη Κουτσολιούτσο: Κάθειρξη 17 ετών.
Στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο: Κάθειρξη 11 ετών.
Στην Αικατερίνη Κουτσολιούτσου: Κάθειρξη 10 έτη.

Στους άλλους δυο καταδικασθέντες συνεργάτες της οικογένειας Κουτσολιούτσου επέβαλε τις εξής ποινές:

-Στην Ε.Ν. 10 έτη κάθειρξης
-Στον καταζητούμενο Ιωάννη Μπεγέτη 15 έτη κάθειρξης.

Folli Follie: Η απόφαση ενοχής

Υπενθυμίζεται ότι την απόφασή του επί της ενοχής ή μη των κατηγορουμένων, ανακοίνωσε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που επί σειρά μηνών δικάζει το μεγάλο «σκάνδαλο της Folli Follie» με την αλλοίωση των οικονομικών δεδομένων της εταιρίας.

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχα και τα τρία μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου για κατηγορίες που αφορούν την «ωραιοποίηση» των ισολογισμών, την επίδρασή τους στην χρηματιστηριακή αγορά, αλλά και για την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με την ομόφωνη κρίση του δικαστηρίου η δράση των κατηγορουμένων δεν συνιστά εγκληματική οργάνωση και έτσι τόσο η οικογένεια Κουτσολιούτσου όσο και οι συγκατηγορούμενοί τους κηρύχθηκαν αθώοι για αυτή την κατηγορία.

Το δικαστήριο από τους συνολικά έντεκα κατηγορουμένους έκρινε αθώους από κάθε κατηγορία τους έξι.

Η απόφαση για τον ιδρυτή της Folli Follie, την σύζυγο και τον γιο του είναι η εξής:

Το δικαστήριο ανακοίνωσε την ενοχή του Δημήτρη Κουτσολιούτσου για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, απάτη, χειραγώγηση της αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από κοινού αλλά και για κατάχρηση προνομιακής πληροφορίας.

Για την Καίτη Κουτσολιούτσου το δικαστήριο ανακοίνωσε την ενοχή της κατά μετατροπή της κατηγορίας για συνέργεια σε απάτη από κοινού, χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Η κατηγορούμενη κρίθηκε αντίθετα αθώα για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος κρίθηκε αθώος για το αδίκημα της αυτουργίας σε πλαστογραφία. Αντίθετα κρίθηκε ένοχος για απάτη, χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχη συνεργάτη της Folli Follie κατά μεταβολή της κατηγορίας, για συνέργεια σε πλαστογραφία, για συνέργεια σε απάτη από κοινού, συνέργεια σε χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Επίσης έκρινε ένοχο, καταζητούμενο, υψηλόβαθμο στέλεχος του ασιατικού κλάδου του ομίλου, για πλαστογραφία, άμεση συνέργεια σε απάτη, άμεση συνέργεια στη χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη σε όλα τα σκέλη της.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ