EXOR: «Βροχή» προτάσεων για την πώληση της GEDI – Στο προσκήνιο Vivendi και Antenna Group

Η οικογένεια Ανιέλι επιβεβαιώνει πολλαπλές εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, χωρίς να έχει κλείσει συμφωνία για την GEDI


Η οικογένεια Ανιέλι της Ιταλίας έλαβε αρκετές εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για την GEDI, την εκδότρια εταιρεία των ιταλικών εφημερίδων La Repubblica και La Stampa, όμως δεν έχει επιτευχθεί ακόμη καμία συμφωνία, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της εταιρείας χαρτοφυλακίου EXOR.


Η EXOR εξετάζει το μέλλον της GEDI χωρίς να αποκλείει την πώληση

Η ιταλική εφημερίδα Il Foglio ανέφερε πως η EXOR, που κατέχει και τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην αυτοκινητοβιομηχανία Stellantis, σκέφτεται την πώληση της GEDI. Στο πλαίσιο αυτό, αναδείχθηκαν ως πιθανοί αγοραστές ο γαλλικός κολοσσός Vivendi και ο ελληνικός Antenna Group.

«Σχετικά με τον Όμιλο GEDI, η Exor αναφέρει ότι έχει λάβει αρκετές εκδηλώσεις ενδιαφέροντος τα τελευταία χρόνια, αλλά για καμία από αυτές δεν έχει δοθεί συνέχεια», τόνισε εκπρόσωπος της εταιρείας στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Τορίνο.


Ασθενής η χρηματοοικονομική εικόνα της GEDI – Πιέζει η χαμηλή συνεισφορά στην αξία της EXOR

Η GEDI κατέγραψε πωλήσεις 224 εκατ. ευρώ το 2024, ενώ οι ζημίες ανήλθαν στα 15 εκατ. ευρώ, γεγονός που ενισχύει τη στρατηγική σκέψη για πώληση.

Σύμφωνα με την ιταλική χρηματιστηριακή εταιρεία Intermonte, η επιχείρηση αντιστοιχεί μόλις στο 0,3% της καθαρής αξίας ενεργητικού της EXOR, ήτοι περίπου 118 εκατομμύρια ευρώ.

Το χαμηλό αυτό ποσοστό ενδέχεται να επισπεύσει την απόφαση πώλησης, ειδικά εάν υπάρξει συμφέρουσα προσφορά από διεθνείς ομίλους, όπως η Vivendi ή ο ελληνικός Antenna Group.


Επικείμενες εξελίξεις – Σε αναμονή των τελικών αποφάσεων από EXOR

Με δεδομένο ότι «έχουν ήδη υπάρξει πολλές εκδηλώσεις ενδιαφέροντος», η EXOR ενδέχεται να κινηθεί ταχύτερα στο προσεχές διάστημα. Αν και καμία συμφωνία δεν έχει ακόμη κλείσει, η κινητικότητα γύρω από τη GEDI προμηνύει ραγδαίες εξελίξεις στον ιταλικό εκδοτικό χάρτη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...