European COVID-19 Forecast Hub: Η πρόβλεψη για την πανδημία στην Ελλάδα τις επόμενες 15 ημέρες

Προβλεψη για μείωση στα κρούσματα και στους θανάτους από κορωνοϊό στις επόμενες δύο εβδομάδες κάνει το σύνθετο προγνωστικό μοντέλο «European COVID-19 Forecast Hub».

Η προγνωστική μέθοδος του European COVID-19 Forecast Hub λαμβάνει κάθε εβδομάδα στοιχεία από διάφορα προγνωστικά μοντέλα και δημοσιεύει μία σύνθετη πρόβλεψη για τις επιδημιολογικές εξελίξεις με προοπτική έως και τεσσάρων εβδομάδων και κυμαινόμενο βαθμό ασφαλείας.

Το European COVID-19 Forecast Hub είναι προϊόν της σύμπραξης του πανεπιστημίου London School of Hygiene and Tropical Medicine με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC).

Για το διάστημα μεταξύ 25ης Απριλίου και 1ης Μαΐου, ο δείκτης του Hub εκτιμά ότι θα καταγραφούν 17.134 κρούσματα στη χώρα μας, μειωμένα κατά 1.000 και πλέον, σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο επταήμερο.

Η κατάσταση, βάσει της πρόβλεψης, θα βελτιωθεί περαιτέρω την εβδομάδα έως τις 8 Μαΐου, κατά την οποία προβλέπονται 16.220 κρούσματα. Ανάλογη είναι η εικόνα στο μέτωπο των θανάτων.

Συγκεκριμένα, την περίοδο έως την 1η Μαΐου η πρόγνωση τοποθετεί τους θανάτους λόγω COVID-19 στην Ελλάδα σε 533, ενώ το αμέσως προηγούμενο διάστημα είχαν καταγραφεί 553.

Οι ανθρώπινες απώλειες αναμένεται να «περιοριστούν» στους 514 την εβδομάδα μέχρι 8 Μαΐου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου