Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου 2021

H ΕΥΔΑΠ, το δίλημμα της Ψυττάλειας και η ακύρωση του διαγωνισμού

Μετά από ένα άρθρο κατά του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ η ιστοσελίδα powergame.gr επιχειρεί να φωτίσει λίγο περισσότερο το θέμα της ανάθεσης των 320...
More

  Latest Posts

  Τρίλιζα και παιχνίδι για έναν με τα καλύτερα έργα: Ο Πύργος του Πειραιά, το κτίριο της Cosmote στην Παιανία και στο βάθος… τηλεπικοινωνίες

  Πριν βγει ο φετινός Σεπτέμβρης, ένα αφιέρωμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, το οποίο το αναπαρήγαγαν με υπέρμετρο ζήλο μεγάλες ιστοσελίδες – που έχουν… ειδικές σχέσεις με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα – για τον «κοιμισμένο γίγαντα», τον Πύργο του Πειραιά, μας έφερε στο μυαλό ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που είχαμε κάνει πριν από λίγο καιρό και μέσω του οποίου είχαμε θέσει πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα στον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη για τα οποία απάντηση δεν πήραμε ποτέ. Και όταν λέμε ότι δεν πήραμε απάντηση εννοούμε άμεσα, διότι έμμεσα απαντήσεις πήραμε από τα πρόσφατα αφιερώματα και βγάλαμε τα συμπεράσματά μας. 

  Ήδη λοιπόν από τον περασμένο Ιούλιο γράφαμε για τον ένα και μοναδικό, σαν έτοιμο από καιρό και άριστα… προετοιμασμένο ενδιαφερόμενο και θέσαμε συγκεκριμένα ερωτήματα (Διαβάστε ΕΔΩ)

  Εμείς γνωρίζαμε. Διαβάσαμε, λοιπόν, τώρα ότι «Σύμφωνα με πληροφορίες αν και δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις, ο πιθανότερος ανάδοχος φαίνεται να είναι το σχήμα της εταιρείας Dimand Real Estate – EBRD (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης), που έχει υποβάλει κοινή πρόταση με την Prodea Investments (πρώην Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ)».

  Και αφού φέραμε στο μυαλό μας αυτά που γράφαμε, στη συνέχεια θυμηθήκαμε ένα άλλο κτίριο, ένα άλλο φιλέτο, το κτίριο του ΟΤΕ στην Παιανία. 

  Από το 2010 και μετά η εταιρεία Dimand έκανε ένα πολύ μεγάλο έργο, έφτιαξε το κτίριο Καρέλα, το οποίο η ιδιοκτησία μίσθωσε στην Cosmote και στη συνέχεια το πούλησε στην Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ. Και όλα αυτά μέσα στην ζοφερή εποχή της μεγάλης οικονομικής κρίσης. 

  Πως θα το έλεγε κανείς αυτό; Σύμπτωση; Μπορεί. Το ίδιο σχήμα, ο ίδιος τρόπος και πάλι ένα φιλέτο από τα λίγα. Τρίλιζα!

  Οι συμπτώσεις θα πολλαπλασιαστούν, όταν θα προχωρήσει ένα εξαιρετικά ΗΟΤ (αυτή την περίοδο) θέμα που έχει να κάνει με τις τηλεπικοινωνίες. Πάλι οι ίδιοι πρωταγωνιστές, παλι ο ίδιος τρόπος και πάλι ένα… φιλέτο.

  Τρίλιζα ξανά. 

  Πειραιάς, Παιανία, τηλεπικοινωνίες και όλα έχουν ένα κοινό παρονομαστή. Ο κοινός παρονομαστής – λένε – βρίσκεται στον Πειραιά. Τα… καλύτερα εκεί καταλήγουν. Πάντα.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ