Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Τα αναμενόμενα παιχνίδια του Σάκη Καλλιτσάντση στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ, οι διχασμένοι Ολλανδοί, οι πολιτικές πλάτες σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, οι 90.000 ευρώ στον Δένδια, η ΤΕΡΝΑ και η Επιτροπή Ανταγωνισμού

  Periodista

  Σε πολύ πρόσφατη διαρροή τους κύκλοι του Ολλανδικού επενδυτικού fund Reggeborgh ανέφεραν μεταξύ πολλών άλλων και πριν θέσουν πέντε «καυτά» ερωτήματα: «Οι επιτυχημένες επενδύσεις της Reggeborgh σε παγκόσμιο επίπεδο, σε συνδυασμό με τα παραπάνω, είναι η εγγύηση που παρέχει για την επόμενη μέρα της Ελλάκτωρ, το ανθρώπινο δυναμικό και τους μετόχους της, που καλείται να αποφασίσει το σώμα των μετόχων, υπερψηφίζοντας την πρόταση που από κοινού με άλλους μετόχους έχει υποβάλει η Reggeborgh για τη νέα διοίκηση της εταιρείας». 

  Αφορμή για τις διαρροές των Ολλανδών υπήρξαν οι μετοχικές κινήσεις που φέρονται να έχουν κάνει οι αδελφοί Καλλιτσάντση, σε συνέχεια της δεσμευτικής συμφωνίας που είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Δεκέμβριο.

  Παρά την «επιτυχημένη παρουσία» τους σε διεθνές επίπεδο οι Ολλανδοί έχουν προσγειωθεί απότομα στο τοξικό περιβάλλον της ελληνικής πραγματικότητας. Οι διαρροές ήρθαν σε συνέχεια της είδησης ότι ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ βρέθηκαν στο στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού με το βασικό ερώτημα της Επιτροπής να αφορά στο είδος της συμμετοχής που έχει η Reggeborgh στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και στις αντίστοιχες επιδιώξεις της στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ. 

  Πηγές κοντά στους Ολλανδούς ανέφεραν εξαρχής ότι δεν υπάρχει καμιά εμπλοκή τους στη διοίκηση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, όπως επίσης οτι δεν έχουν διορίσει καν μέλος στο διοικητικό της συμβούλιο. Επίσης το ίδιο υποστήριξαν ότι θα πράξουν και στην περίπτωση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

  Ποιος όμως έκανε την καταγγελία και γιατί; 

  Μικρομέτοχοι λένε έστειλαν τις επιστολές, αλλά τα σημάδια δείχνουν… ισχυρό το αποτύπωμα του Σάκη Καλλιτσάντση. Γιατί; Διότι οι Ολλανδοί ζήτησαν διαχειριστικό έλεγχο στον ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ για τα δύο τελευταία χρόνια και αλλαγή Δ.Σ, έλεγχο για τον οποίο μόνο ο Σάκης ξέρει τι θα έβγαζε. Να υπενθυμίσουμε μόνο όσα έχουμε γράψει εδώ στο PERIODISTA.GR κατά το παρελθόν για το παράδειγμα της «Αττικής Οδού»: Εκεί έγινε κυριολεκτικά πάρτι καθώς έχει ενδιαφέρον να εξετάσει κανείς πως έχουν χρησιμοποιηθεί και πως χρησιμοποιούνται τα χρήματα της της Αττικής Οδού. Πως; Κυρίως με τους εξής τρόπους: 

  – Διάθεση μεγάλων χρηματικών ποσών σε media

  – Τεράστιο κόστος, πάνω από τις πραγματικές ανάγκες, για το προσωπικό, μέρος του οποίου τελικά ασχολείται με… διάφορες δουλειές. 

  Να θυμίσουμε επίσης την εισαγγελική έρευνα για το θέμα των υπέρογκων εξόδων λειτουργίας και συντήρησης της Αττικής Οδού, που διατηρεί επίκαιρο το αίτημα και επιβάλλει την επιστροφή της Αττικής Οδού στο Δημόσιο, ενώ δεν πρέπει να λησμονεί κανείς ότι ο όμιλος είχε μπει στο στόχαστρο του υπουργείου Μεταφορών για το θέμα των αλόγιστων εξόδων που είχαν προκύψει από την καμπάνια στα μίντια και τα υπέρογκα λειτουργικά έξοδα.

  Τι γίνεται, όμως, σήμερα; Γιατί λέγεται ότι ο Σάκης Καλλιτσάντσης «θα σηκώνει το παιχνίδι» (βλέπε ερωτήματα της Επιτροπής Ανταγωνισμού), όσο τον ζορίζουν οι Ολλανδοί; 

  Στο παρασκήνιο λένε ότι ο Σάκης Καλλιτσάντσης ήθελε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Πως δηλαδή; Συμφωνούσε να φύγει δηλαδή από το Δ.Σ., αλλά να μην πειράξουν οι Ολλανδοί τα κεκτημένα. 

  Οι Ολλανδοί έχουν μπλέξει σε διπλό παιχνίδι

  Και οι Ολλανδοί; Τι κάνουν οι Ολλανδοί; Οι διχασμένοι Ολλανδοί θεωρούν πως μπορούν να ελέγχουν το «παιχνίδι», ένα παιχνίδι κυριαρχίας που παίζεται στην παρούσα συγκυρία στον ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ, βασισμένοι στις πολιτικές πλάτες που έχουν στην Ελλάδα, πλάτες σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. 

  Οι Ολλανδοί ακούνε τον Νίκο Δένδια από τη Νέα Δημοκρατία, ο οποίος όπως διαβάσαμε πρόσφατα στο radar.gr συνδέεται μαζί τους, αφού είναι ο δικηγόρος τους. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της ίδιας ιστοσελίδας το δικηγορικό γραφείο του Νίκου Δένδια λαμβάνει περισσότερα από 90.000 ευρώ το μήνα ως αμοιβή από το ολλανδικό fund. Καθόλου άσχημα.  Προσέξτε, όμως, εδώ δημιουργείται ένα περίεργο τρίγωνο. 

  Ο Νίκος Δένδιας συνδέεται από την Κέρκυρα, την ιδιαίτερη πατρίδα του δηλαδή, με τον εργολάβο Τούμπουρο, ο οποίος είναι συνεργάτης και συνέταιρος των Ολλανδών. Μάλιστα λέγεται ότι οι Ολλανδοί σκόπευαν να εμπλέξουν τον Τούμπουρο ενεργά στον ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ, με τον ίδιο να φέρεται να μην δέχτηκε επειδή δεν τον ήθελε, λέει, ο Περιστέρης της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Και προκειμένου να δημιουργήσει προβλήματα στους φίλους του τους Ολλανδούς, έκανε πίσω 

  Ο Τούμπουρος ωστόσο είναι γνωστό ότι συνδέεται με προσωπική φιλική σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα

  Οι Ολλανδοί έχουν «μπλέξει» λοιπόν σε ένα διπλό παιχνίδι το οποίο τους διχάζει και τους μπερδεύει. Από τη μία συνομιλούν με τον Νίκο Δένδια (ΝΔ) και από την άλλη με τον ΣΥΡΙΖΑ (μέσω Τούμπουρου).

  Το fund, ωστόσο, κάνει ένα σημαντικό λάθος, καθώς εστιάζει στο πολιτικό παιχνίδι και φαίνεται πως υποτιμά το τεχνοκρατικό σκέλος που αφορά στην υπόθεση του ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ. Τι κάνουν και τι δεν κάνουν οι διχασμένοι Ολλανδοί; Φαίνεται να ακούνε Δένδια και όχι Περιστέρη που αναμφίβολα έχει αναδειχθεί ως ο καλύτερος διαχειριστής κρίσεων.

  Ένα είναι βέβαιο, ότι πρέπει να βρεθεί σύντομα λύση στο θέμα.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ