Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Αλέξανδρος Εξάρχου: Η Ιntrakat χειρίστηκε πολύ καλά την κρίση των κατασκευών και σε σχέση με άλλες εταιρείες

  Το νέο διοικητικό συμβούλιο της INTRAKAT ενέκρινε η Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας που συνεδρίασε το πρωί.

  Πρόεδρος αναλαμβάνει η Νίκη Τζαβέλλα και CEO ο Aλέξανδρος Εξάρχου. Επίσης μέλη του νέου ΔΣ ορίστηκαν οι: Χάρης Παμπούκης, Κωνσταντίνος Χατζηπαναγιώτης, Αντιγόνη Γιόκαρη, Νικόλαος Βουγιούκας, Ευστάθιος Τσοτσορός,Αθανάσιος Σχίζας και Παναγιώτης Αντιβαλίδης.

  Ο Δημήτρης Κλώνης διευθύνων σύμβουλος της IntracomHoldings και μέλος του ΔΣ της Intrakat που προήδρευσε της συνέλευσης, εμφανώς συγκινημένος, απένειμε τα εύσημα στην απερχόμενη διοίκηση και τους εργαζόμενους για την αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους νέους μετόχους.

  Από την πλευρά του ο νέος διευθύνων σύμβουλος της κατασκευαστικής, Αλέξανδρος Εξάρχου τόνισε σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους ότι οι νέοι μέτοχοι είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν την εταιρεία όσο είναι αναγκαίο.

  Πιστεύουν ότι έχει ιδιαίτερα ικανό στελεχιακό δυναμικό στο οποίο και θα στηριχθεί η προσπάθεια για περαιτέρω ανάπτυξη και κερδοφορία με απώτερο στόχο, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Εξάρχου, «να γίνει η Intrakat σε μια τριετία, το νούμερο δύο στις κατασκευές και γιατί όχι στη συνέχεια το νούμερο ένα».

  Υποστήριξε επίσης πως «το υγιές ανεκτέλεστο, το μέγεθος που είναι διαχειρίσμο, ο ολοκληρωμένος τομέας ΑΠΕ που διαθέτει αλλά και οι δραστηριότητες που αναπτύσσει στο real estate είναι οι λόγοι που αποκτήσαμε την Intrakat».

  Σύμφωνα με τον κ. Εξάρχου, η Ιntrakat χειρίστηκε πολύ καλά την κρίση των κατασκευών και σε σχέση με άλλες εταιρείες σημείωσε μικρές ζημιές για αυτό και ο νέος επικεφαλής της εταιρείας θεωρεί πως είναι θέμα χρόνου να επιστρέψει στην κερδοφορία.

  Σχετικά με την επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για το εάν υπάρχει συντονισμός ενεργειών μεταξύ των εφοπλιστών Μπάκου – Καϋμενάκη και Γκότση – Αγγέλου, κάτι που θα καθιστούσε υποχρεωτική κατά τον νόμο την υποβολή δημόσιας πρότασης, ο κ. Εξάρχου είπε ότι η νομική υπηρεσία απάντησε στην Επιτροπή, υποστήριξε πως δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα. Πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως οι μέτοχοι της Winex (Mπάκος, Καϋμενάκης και ο ίδιος) που απέκτησαν το 31,7% της Intrakat «δεν χάνουν ούτε ένα λεπτό από τον ύπνο τους για αυτή την υπόθεση».

  Ο κ. Εξάρχου αναγνώρισε το έργο της απερχόμενης διοίκησης, υποστήριξε ότι και η νέα διοίκηση θα στηριχθεί στους ανθρώπους της Intrakat και επανέλαβε πως η εταιρεία βρίσκεται σε εξαιρετικά ανταγωνιστική θέση στον κλάδο.
  Ανέφερε επίσης, ότι δεν χρειάστηκε να γίνει due diligence στην εταιρεία επειδή ως εισηγμένη δεν έχει τίποτα να κρύψει, αλλά επισήμανε πως μέσα στο καλοκαίρι θα ενημερωθούν για όλα και θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν ακόμη καλύτερα την Intrakat.

  Τέλος, δήλωσε πως εξετάζουν την είσοδο της εταιρείας σε κάποιο σχήμα που διεκδικεί την Αττική Οδό και πως δεν υπάρχει σκέψη να πωληθεί -άμεσα τουλάχιστον- ο τομέας ΑΠΕ της Ιntrakat.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ