New York Times: H Ελλάδα έπαιξε τζόγο με τον τουρισμό

Οι New York Times σχολίασαν την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να ανοίξει τον τουρισμό ήδη από τις 14 Μαΐου.

«Ήταν ένα τζογάρισμα που η Ελλάδα δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να αποφύγει, καθώς η οικονομία της συρρικνώθηκε κατά το εντυπωσιακό ποσοστό του 8,2% εντός του 2020», αναφέρουν οι Times.


Και συνεχίζουν αναφέροντας: «Παρά τους περιορισμούς [ο δημοσιογράφος επισκέφθηκε τη χώρα μας όταν ακόμη η χρήση μάσκας ήταν υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους και η μουσική απαγορευόταν], το τζογάρισμα φαίνεται να αποδίδει. Ένα μήνα μετά το άνοιγμα του τουρισμού, τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μειώθηκαν σε αριθμούς ρεκόρ, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των τουριστών συνεχίζει να αυξάνεται – ιδίως από τις ΗΠΑ, όπου αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν περισσότερες απευθείας πτήσεις προς την Ελλάδα από ποτέ».

Επιπλέον, η αμερικανική εφημερίδα σημειώνει:


«Ίσως δεν υπάρχει άλλο μέρος στον κόσμο που πραγματοποίησε τόσο γρήγορη μετάβαση από το πλήρες lockdown στο παγκόσμιο άνοιγμα».

Στο κείμενο των Times, υπάρχουν μαρτυρίες τουριστών που απολαμβάνουν τη χώρα και τον ήλιο της, όμως όπως παρατηρεί η αμερικανική εφημερίδα, «δεν είναι όλοι εξίσου ενθουσιασμένοι με το άνοιγμα, ιδιαιτέρως μετά την περσινή χρονιά, όταν η Ελλάδα άνοιξε για τους τουρίστες, μόνο και μόνο για να δει τα κρούσματα να εκτοξεύονται στο τέλος του καλοκαιριού, πλημμυρίζοντας τα νοσοκομεία και οδηγώντας σε αυστηρά lockdown».

Τέλος, ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι οι ιδιοκτήτες εταιρειών ενοικίασης γιοτ στους μεγιστάνες αυτού του κόσμου, είδαν τις δουλειές τους να διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα και πέρσι, ενώ φέτος έχουν πραγματικά απογειωθεί.

Αντιθέτως, οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων πέρσι έζησαν την απόλυτη καταστροφή και φέτος βλέπουν μεν τα πράγματα να βελτιώνονται, όχι όμως και να προσεγγίζουν καν τα επίπεδα του 2019.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις