MYTILINEOS: Κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στην Αυστραλία με σύμβαση πώλησης ενέργειας

Σε ειδική τελετή, παρουσία της Υπουργού Επικοινωνιών της Αυστραλίας, Michelle Rowland, η MYTILINEOS (RIC: MYTr.AT, Bloomberg: MYTIL.GA, ADR: MYTHY US) μέσω του Τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD) ανακοίνωσε την έναρξη της κατασκευής του φωτοβολταϊκού πάρκου Wyalong στην Νέα Νότια Ουαλία.

Το έργο, μόλις ολοκληρωθεί, θα έχει συνολική ισχύ 75 MW και θα παρέχει καθαρή ενέργεια που θα προέρχεται από τον ήλιο. Ειδικότερα, το φωτοβολταϊκό πάρκο Wyalong θα παράγει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτεί περίπου 27.000 νοικοκυριά στην Αυστραλία.

Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της τελετής, ο κ. Ian Kirkham, Γενικός Διευθυντής EPC & Διευθυντής της Περιοχής της Ωκεανίας, δήλωσε ότι η MYTILINEOS είναι υπερήφανη που συμβάλλει στον τομέα της καθαρής ενέργειας της Αυστραλίας, επενδύοντας πάνω από $500 εκατ. στην ανάπτυξη και την κατασκευή ηλιακών πάρκων στη χώρα: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με την πορεία που ακολουθεί η Αυστραλία προς την ενεργειακή μετάβαση μακριά από την παραγωγή ενέργειας από ορυκτά καύσιμα και δεσμευόμαστε να εδραιώσουμε περαιτέρω τη στρατηγική μας παρουσία στη χώρα».

Το φωτοβολταϊκό πάρκο Wyalong έχει ήδη εξασφαλίσει μακροχρόνια Σύμβαση Πώλησης Ενέργειας (PPA) με τον εδραιωμένο εταίρο NBN Co, μια δημόσια επιχείρηση της Αυστραλίας, η οποία έχει αναλάβει τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία του εθνικού δικτύου ευρυζωνικότητας της χώρας.

Με αυτό το PPA η NBN Co. θα στηρίξει περαιτέρω τους στόχους αειφορίας της. Πρόκειται για την πρώτη σχετική σύμβαση για την εταιρεία, στο πλαίσιο της δέσμευσής της να αγοράσει 100% ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές έως τον Δεκέμβριο του 2025.

Καθώς η MYTILINEOS προσπαθεί πάντα να επιστρέφει αξία στις τοπικές κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιείται, 150 ειδικευμένοι εργαζόμενοι θα προσληφθούν στο έργο. Η κατασκευή θα διαρκέσει περίπου 6 μήνες και μετά θα ξεκινήσει η επίσημη λειτουργία του.

Η MYTILINEOS είναι στρατηγικά τοποθετημένη τόσο στην Αυστραλία, όσο και παγκοσμίως, προκειμένου να αναπτύξει υπεύθυνα και με ασφάλεια έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ειδικότερα, το χαρτοφυλάκιο της MYTILINEOS στην Αυστραλία σε διάφορα στάδια ανάπτυξης υπερβαίνει τα 750 MW:

• 118 MW σε λειτουργία

• 262 MW υπό κατασκευή

• 113 MW είναι έτοιμα για κατασκευή (RTB) ή αναμένεται να είναι έτοιμα εντός των επόμενων 6 μηνών

• 260 MW σε διάφορα στάδια ανάπτυξης

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ