Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Microsoft: Αύξηση εσόδων και κέρδη 16,5 δισ. δολαρίων στη σκιά των μαζικών απολύσεων

  Λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση της Microsoft ότι θα προχωρήσει το προσεχές χρονικό διάστημα σε απολύσεις 12 χιλιάδων εργαζομένων έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα του τελευταίου οικονομικού τριμήνου του 2022 για τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό. Τα οικονομικά μεγέθη είναι καλύτερα ακόμη και από τις προβλέψεις των αναλυτών με τα έσοδα να ανέρχονται σε 52,7 δισ. δολάρια για το δεύτερο τρίμηνο χρήσης, αυξημένα κατά 2% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα.

  Αν και οι πωλήσεις στον τομέα των υπολογιστών μειώθηκαν παγκοσμίως προκαλώντας μείωση των μεγεθών της Microsoft σε αυτόν τον τομέα, υπήρξε μεγάλη αύξηση εσόδων από τον τομέα του cloud computing της εταιρείας που ανέβασε έτσι τους οικονομικούς της δείκτες. Τα κέρδη της εταιρείας υποχώρησαν μεν κατά 12% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, αλλά έφτασαν τα 16,43 δισ. δολάρια. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία ήρθε στο τρίμηνο αντιμέτωπη με έκτακτη επιβάρυνση 1,2 δισ. δολαρίων, που συνδέεται με την απόφασή της για τις μαζικές απολύσεις.

  Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις ότι οι μαζικές απολύσεις που ανακοίνωσε η εταιρεία έχουν… προληπτικό χαρακτήρα και δεν έγιναν εξαιτίας της δραματικής μείωσης των οικονομικών μεγεθών, που παρουσιάζουν τον τελευταίο ένα χρόνο άλλοι γίγαντες της βιομηχανίας της τεχνολογίας όπως η Metα (Facebook) που προχώρησαν σε απολύσεις πολλών χιλιάδων εργαζομένων.

  Προβληματισμός για το τρέχον τρίμηνο
  Παρόλα αυτά θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η εκτίμησή της για τα έσοδα του τρίτου τριμήνου χρήσης ήταν κατώτερη των προσδοκιών. Έτσι το αρχικό ράλι της μετοχής γρήγορα έχασε την ορμή του και τελικά ο τίτλος βρέθηκε σε πτώση. Η Microsoft «βλέπει» έοσδα 50,5 δισ. δολαρίων έως 51,5 δισ. δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο χρήσης, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι αυξημένα έως και 3%. Αναλυτές που είχαν συμμετάσχει σε poll της Refinitiv είχαν θέσει τον πήχυ στα 52,43 δισ. δολάρια.

  Να θυμίσουμε ότι η εταιρεία πρόσφατα ανακοίνωσε ένα μεγάλο «στοίχημα» στην τεχνητή νοημοσύνη. Σκοπεύει να επενδύσει πολλά δισεκατομμύρια στο chatbot, ChatGPT. Δεν έχει αποκαλύψει το ακριβές ποσό, ωστόσο οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 10 δισ. δολάρια.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ