Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Michael Bloomberg: Στοχεὐει στην εξαγορά των Washington Post ή Dow Jones

  Σε επιχειρηματική επέκταση προσανατολίζεται ο δισεκατομμυριούχος Michael Bloomberg, καθώς επιδιώκει να εξαγοράσει είτε την εφημερίδα Washington Post είτε τη Dow Jones. Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα Axios και προσθέτει ότι ο όμιλος Bloomberg επιθυμεί να επεκταθεί εντός του κλάδου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

  Στο πλαίσιο αυτό, ο Bloomberg έχει θέσει στο στόχαστρό του τις δύο προαναφερόμενες εταιρείες. Η εφημερίδα Washington Post ανήκει σε έναν άλλο δισεκατομμυριούχο, τον ιδρυτή της Amazon, Jeff Bezos.

  Στην περίπτωση όμως της Dow Jones, πρόκειται για μια εταιρεία που πέραν της διαχείρισης του ομώνυμου δείκτη στη Wall Street, έχει στην ιδιοκτησία της την εφημερίδα Wall Street Journal και τις οικονομικές ιστοσελίδες Barron’s και MarketWatch.

  Σύμφωνα με το Axios, η Dow Jones θεωρείται ως πρώτη προτεραιότητα για απόκτηση από το Bloomberg, καθώς διαθέτει περισσότερα Mέσα. Ο Michael Bloomberg που κατέχει το 88% του τηλεπικοινωνιακού ομίλου Bloomberg, σύμφωνα με πληροφορίες, διατηρεί επαφές με τον Ρούπερτ Μέρντοχ ιδιοκτήτη της μητρικής της Dow Jones, News Corp. Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, επί του παρόντος δεν έχει πραγματοποιηθεί κάποια επίσημη συνομιλία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

  Ο Bloomberg, εκτιμά ότι οι προσπάθειες του Μέρντοχ να συγχωνεύσει τις News Corp και Fox Corporation δεν θα στεφθούν με επιτυχία. Στην περίπτωση αυτή ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης θεωρεί ότι θα είναι ευκαιρία για εκείνον να καταθέσει πρόταση για εξαγορά της Dow Jones.

  Από την άλλη, ο Bloomberg ενδιαφέρεται και για την απόκτηση της εφημερίδας Washington Post. Εντούτοις για να υπάρξει ενδιαφέρον θα πρέπει ο Jeff Bezos να θέλει να πουλήσει. Εκπρόσωπος της εφημερίδας μιλώντας στο Axios ήταν σαφής λέγοντας ότι η Washington Post δεν πωλείται.

  Ο Bloomberg θεωρεί ότι ο συνδυασμός του ομίλου Bloomberg και της Washington Post θα καταστεί ένας ισχυρότατος ανταγωνιστής των New York Times.

  Στην περίπτωση που αποκτηθεί κάποιο από τα προαναφερθέντα Μέσα, θα ενσωματωθούν στον όμιλο Bloomberg, καθώς αυτό επιθυμεί ο ιδιοκτήτης του.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ