Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

Πως ο Μελισσανίδης ισοπέδωσε τον Μαρινάκη – Χοντρό παρασκήνιο με τον δήθεν «τσιγκούνη» και τον καλό φίλο που έδωσε τις λάθος συμβουλές

Η Πυθία αποκαλύπτει Ο Δημήτρης Μελισσανίδης με προσφορά στα 7 εκατ. ευρώ, έκανε δική του τη «Ναυτεμπορική», υπερτερώντας κατά πολύ μάλιστα της εκείνης του Βαγγέλη...
More

  Latest Posts

  Καταδίκη στην Κύπρο για την υπόθεση της Helector, αλλά στην Ελλάδα κάποιοι κάνουν σκανδαλώδεις συμφωνίες

  Μία από τις σοβαρότερες υποθέσεις χρηματισμού δημοσίων αξιωματούχων και κρατικών υπαλλήλων που παρουσιάστηκε ποτέ στα χρονικά της κυπριακής Δικαιοσύνης, έληξε στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας με την καταδίκη τεσσάρων φυσικών και ενός νομικού προσώπου.

  Η υπόθεση αφορούσε σε κατηγορίες δωροδοκίας δημόσιων αξιωματούχων στα ΧΥΤΥ Κόσης και ΧΥΤΑ Πάφου, για αδικήματα τα οποία διαπράχθηκαν πριν από περίπου δέκα χρόνια. Συγκεκριμένα η εν λόγω υπόθεση αφορούσε σε αδικήματα χρηματισμού, διαφθοράς, συνωμοσίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που αντιμετώπιζαν 16 φυσικά και νομικά πρόσωπα. Τα εμπλεκόμενα πρόσωπα ήταν όλοι δημόσιοι αξιωματούχοι και υπάλληλοι, οι οποίοι έλαβαν μίζες πέραν του 1.000.000 ευρώ, ώστε να προωθήσουν συμφέροντα της κατηγορούμενης εταιρείας Helector Cyprus Ltd, που διαχειρίζετο τα δύο έργα.

  Η ακροαματική διαδικασία για τη συγκεκριμένη υπόθεση διήρκεσε τέσσερα περίπου χρόνια, ενώ κατέθεσαν 87 μάρτυρες κατηγορίας, όπως επίσης και αρκετοί μάρτυρες υπεράσπισης. 

  Τη δίκη ωστόσο έκρινε η μαρτυρία πρώην στελεχών της εταιρείας Helector, που έχει κηρυχθεί ένοχη, για χρηματισμό των τεσσάρων κατηγορουμένων ώστε να ανατεθεί το έργο στη συγκεκριμένη εταιρεία.

  Η καταδίκη αφορά στον πρώην δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη, ο οποίος δωροδοκήθηκε με 138.000 ευρώ, στον Δημήτρη Πατσαλίδη, οικονομικό διευθυντή του Δήμου Πάφου και οικονομικό σύμβουλο του ΧΥΤΑ Πάφου, ο οποίος δωροδοκήθηκε με 124.600 ευρώ, στον Μιχάλη Πάντη, μηχανικό στο Τμήμα Πολεοδομίας με απόσπαση στο Υπουργείο Εσωτερικών, ο οποίος δωροδοκήθηκε με 10.000 ευρώ, στον Γιώργο Κουλλαπή, συνταξιούχο, πρώην μηχανικό στο Τμήμα Πολεοδομίας με απόσπαση στο Υπουργείο Εσωτερικών, ο οποίος δωροδοκήθηκε με 100.000 ευρώ και στην ελληνική εταιρεία Helector, διαχειρίστρια των μονάδων ΧΥΤΥ Κόσης και ΧΥΤΑ Πάφου, η οποία, σύμφωνα με όσα έχουν γινει γνωστά, έδωσε μίζες συνολικού ύψους 1,2 εκατ. ευρώ προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης.

  Όλα τα παραπάνω έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον ειδικά αν τα συνδυάσει κάποιος με την ελληνική πραγματικότητα και με τους σχετικούς διαγωνισμούς οι οποίοι πάντοτε φαίνεται πως ευνοούν ένα συγκεκριμένο όμιλο, τον όμιλο των λεγόμενων αδελφών «Εθνικών Εργολάβων».

  Ενώ στην Κύπρο λοιπόν «πέφτει» βαρύς ο Πέλεκυς της Δικαιοσύνης, στην Ελλάδα βοά η αγορά για στενό συνεργάτη του Περιφερειάχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, ο οποίος φέρεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να έχει κάνει συμφωνία με τον εν λόγω όμιλο ώστε να του ανατεθεί η διαχείριση των σκουπιδιών της Αττικής, των ΕΜΑ, του Κυττάρου και της Ψυττάλειας.

  Το ερώτημα είναι ένα: Ο κ. Πατούλης και ο κ. Μητσοτάκης συμφωνούν; 

  Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ κι ΕΔΩ

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ