Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Intrakat: Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης από την πορεία των έργων στο Φράγμα Πείρου – Παραπείρου, στην Αχαΐα

  Ικανοποιημένος από την πορεία των έργων στο Φράγμα Πείρου – Παραπείρου, στο Αστέρι του Νομού Αχαΐας, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην περιοχή.

  Το κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον πρωθυπουργό και τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γεώργιο Καραγιάννη, επισκέφτηκε το Φράγμα στο πλαίσιο της περιοδείας του κ. Μητσοτάκη στο Νομό Αχαΐας.

  Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον γενικό διευθυντή της Intrakat, Αναστάσιο Αρανίτη, σχετικά με τη σημασία του έργου για την ύδρευση της Πάτρας, καθώς και για τη λειτουργία του Φράγματος. Το σημαντικό αυτό έργο, ανάδοχος του οποίου είναι η Κ/Ξ “Intrakat – Γκολιόπουλος”, τροφοδοτεί με πόσιμο νερό τη ΒΙΠΕ Πάτρας, καθώς και οικισμούς των Δήμων Πάτρας, Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου και έρχεται να δώσει λύση στο χρόνιο πρόβλημα ύδρευσης που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών.

  Η σύμβαση, η οποία υπογράφτηκε τον Δεκέμβριο του 2021 μεταξύ της Κοινοπραξίας και της Ειδικής Υπηρεσίας Κατασκευής Υδραυλικών & Λιμενικών Υποδομών του υπουργείου Υποδομών, αφορά στην ολοκλήρωση εργασιών, τη λειτουργία και συντήρηση του έργου με χρονική διάρκεια 42 μηνών. Περιλαμβάνει την κατασκευή 60 χιλιομέτρων Δικτύου Ύδρευσης και Αντλιοστασίων σε Οικισμούς της Δυτικής Αχαΐας και, ταυτόχρονα, τη λειτουργία Διυλιστηρίου, το οποίο μπορεί να επεξεργαστεί ποσότητα 34.560 μ3 νερού την ημέρα. Έπειτα από την επεξεργασία που γίνεται φτάνουν 9.000 μ3 στην Κύρια Δεξαμενή Καθαρού Νερού.

  Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου και προκειμένου να διασφαλιστεί η ορθή λειτουργία των εργασιών, η ανάδοχος Κοινοπραξία προχώρησε σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου της Πάτρας για τον Έλεγχο και τη Χαρτογράφηση της Στρωμάτωσης του Ταμιευτήρα του Φράγματος.

  Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 12,4 εκατ. ευρώ με συγχρηματοδότηση από το ΥΜΕΠΕΡΑ και εθνικούς πόρους.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ