Σάββατο, 2 Ιουλίου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  H «ρουφήχτρα» που φτιάχουν Ελον Μασκ και Μπιλ Γκέιτς

  Η βρετανική νεοφυής εταιρεία Mission Zero κατάφερε να κερδίσει την προσοχή δύο από τους πλουσιότερους και διασημότερους επιχειρηματίες του πλανήτη. Ο Μπιλ Γκέιτς έδωσε στην εταιρεία 5 εκατ. δολάρια μέσω ενός fund επενδύσεων στον ενεργειακό τομέα στο οποίο ηγείται ο ίδιος. Ο Ελον Μασκ προσέφερε ένα εκατ. δολάρια μέσω ενός ιδρύματος που έχει ιδρύσει.

  Τα κεφάλαια αυτά δόθηκαν στην εταιρεία από τους δύο μεγιστάνες για να κατασκευάσει ένα μηχανισμό απορρόφησης του διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι δεν αρκεί ο περιορισμός των εκπομπών βλαβερών αερίων στην ατμόσφαιρα για την παρεμπόδιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να γίνει παράλληλα και μια προσπάθεια απορρόφησης πολλών δισεκατομμυρίων τόνων διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα αλλά και τους ωκεανούς. Προτείνουν οι ποσότητες του CO2 που θα απορροφηθούν να αποθηκευτούν.

  Έχουν αναπτυχθεί διάφορες μέθοδοι και συστήματα απορρόφησης του διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα αλλά έχουν περιορισμένες δυνατότητες. Μέχρι στιγμής έχουν απορροφηθεί περίπου δέκα χιλιάδες τόνοι, ένα εκατομμυριοστό μικρότερη ποσότητα από αυτή που πρέπει να απομακρύνεται από την ατμόσφαιρα κάθε χρόνο για να υπάρξει αποτέλεσμα.

  Η Mission Zero υποστηρίζει ότι ο μηχανισμός που αναπτύσσει απαιτεί το ένα τρίτο της ενέργειας που χρειάζονται οι άλλοι αντίστοιχοι μηχανισμοί απορρόφησης του CO2 που βρίσκονται σε λειτουργία ενώ θα απορροφά αξιοσημείωτα μεγαλύτερες ποσότητες από αυτούς.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ