Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Dell: Απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων-Πολυεθνικές και τράπεζες χωρίς εργαζόμενους

  Η Dell καταργεί περίπου 6.650 θέσεις εργασίας καθώς αντιμετωπίζει κατακόρυφη πτώση της ζήτησης για υπολογιστές, και γίνεται έτσι η τελευταία εταιρεία τεχνολογίας που ανακοινώνει χιλιάδες περικοπές.

  Η μείωση ανέρχεται στο 5% περίπου του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της Dell, ανέφερε η εταιρεία σε ρυθμιστική κατάθεση νωρίς τη Δευτέρα. Η Dell αντιμετωπίζει συνθήκες αγοράς που «συνεχίζουν να διαβρώνονται με ένα αβέβαιο μέλλον», έγραψε ο CFO Τζεφ Κλαρκ.

  Οι μετοχές της Dell υποχώρησαν 0,6% στις προσυνεδριακές συναλλαγές εν μέσω ευρύτερης πτώσης στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης μετοχών στις ΗΠΑ.

  Οι απολύσεις έχουν πλήξει τον τεχνολογικό τομέα τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένων πολλών ανταγωνιστών της Dell. Η HP  με παρόμοιο τρόπο βίωνε «δυσμενείς συνθήκες» και ανακοίνωσε τον Νοέμβριο μείωση έως και 6.000 εργαζομένων. Η Cisco Systems  και η IBΜ δήλωσαν ότι θα διώξουν περίπου 4.000 εργαζόμενους. Ο κλάδος της τεχνολογίας ανακοίνωσε 97.171 περικοπές θέσεων εργασίας το 2022, αυξημένες κατά 649% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ