Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Αποκάλυψη: Κατηγορούν υπουργό στη Ρουμανία για διαφθορά σε υπόθεση της «ΑΚΤΩΡ»

  Periodista

  Στο επίκεντρο ενδιαφέροντος και κριτικής των ρουμανικών ΜΜΕ βρίσκονται κατηγορίες σε βάρος του υπουργού Μεταφορών της Ρουμανίας Razvan Cuc, σε σχέση με τις δουλειές που παίρνει και εκτελεί ο ΑΚΤΩΡΑΣ

  Ναι καλά διαβάσατε. Πρόκειται για τη… δική μας κατασκευαστική εταιρεία που έχει πολλές δουλειές στη Ρουμανία. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η ΑΚΤΩΡ προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης, ως επικεφαλής κοινοπραξίας, για την κατασκευή οδικού έργου προϋπολογισμού 180 εκατ. ευρώ. Η σχετική σύμβαση υπεγράφη παρουσία της πρωθυπουργού της Ρουμανίας κας Viorica Dancila και του Ρουμάνου υπουργού Μεταφορών κ. Razvan Cuc, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής και των κατηγοριών στη Ρουμανία.

  Όπως έγινε γνωστό πρόσφατα, δηλαδή στα τέλη Ιουνίου, η ΑΚΤΩΡ ανακηρύχθηκε ανάδοχος για την κατασκευή ενός σιδηροδρομικού έργου στη Ρουμανία. Πρόκειται για σύμβαση συνολικής αξίας 627 εκατ. ευρώ, η οποία θα ανατεθεί σε κοινοπραξία των εταιρειών Ακτωρ (30%), Alstom (30%), Arcada (20%) και Euroconstruct (20%). Εκτός αυτών όμως, ο ΑΚΤΩΡΑΣ διεκδικεί το έργο αναβάθμισης ενός ακόμη τμήματος της ίδιας σιδηροδρομικής γραμμής, προϋπολογισμού 570 εκατ. ευρώ.

  Ακριβώς σε εκείνη τη τη συγκυρία, τις ίδιες ημέρες, δηλαδή στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών Razvan Cuc βρέθηκε στο στόχαστρο της κριτικής με κατηγορίες για διαφθορά σε σχέση με τα έργα του ΑΚΤΩΡΑ. Υπενθυμίζεται ακόμη ότι η θυγατρική του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ εκτελεί αυτή την περίοδο ακόμη τέσσερα μεγάλα οδικά και σιδηροδρομικά έργα στη Ρουμανία. Δύο εξ αυτών, ο αυτοκινητόδρομος “Baia Mare – Sighetu Marmatiei” και το τμήμα “Micasasa-Coslariu” της σιδηροδρομικής γραμμής “Brasov – Simeria” βρίσκονται ένα βήμα από την ολοκλήρωσή τους, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής “Guarasada – Ilteu 2C” και ο αυτοκινητόδρομος “Sebes-Turda”.

  Οι κατηγορίες για διαφθορά είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών της Ρουμανίας έχει βρεθεί, και μάλιστα ως ο πρώτος, στη λίστα της απομάκρυνσης υπουργών από την κυβέρνηση όταν πραγματοποιηθεί ανασχηματισμός. 

  Βλέπετε, η διαφθορά και η διαπλοκή δεν είναι μόνο ελληνικά φαινόμενα. Όμως τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε άλλες βαλκανικές χώρες ο παρονομαστής είναι ο ίδιος. Ποιος; Την απάντηση την αφήνουμε στους αναγνώστες μας.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ