Τρίτη, 31 Αυγούστου 2021

H ΕΥΔΑΠ, το δίλημμα της Ψυττάλειας και η ακύρωση του διαγωνισμού

Μετά από ένα άρθρο κατά του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ η ιστοσελίδα powergame.gr επιχειρεί να φωτίσει λίγο περισσότερο το θέμα της ανάθεσης των 320...
More

  Latest Posts

  Αναστατωμένοι ο Βαρδινογιάννης και ο Μαρινάκης έχουν παράπονα από τον Μητσοτάκη

  Του Θοδωρή Καραγιαννίδη

  Ετσι κι αλλιώς είναι δύσκολη η τήρηση ισορροπιών με όλους τους μεγάλους παράγοντες της εγχώριας ολιγαρχίας. Ολοι στήριξαν τη ΝΔ για να κερδίσει τις εκλογές και τη στηρίζουν ακόμη με νύχια και με δόντια, αλλά δεν μπορεί το θεμελιώδες συμφέρον για τη μακροημέρευση  αυτής της κυβέρνησης να επισκιάσει όλα τα άλλα. Και στο σημείο αυτό αρχίζουν τα δύσκολα. Γιατί δεν έχουν όλοι τις ίδιες επιδιώξεις σε όλα. Υπάρχουν αντικρουόμενες στρατηγικές και παρασκηνιακές συγκρούσεις που εκ των πραγμάτων επηρεάζουν τη σχέση με την κυβέρνηση.

  Ειδικότερα: «Εκλογές ντροπή για την ΕΠΟ. Ζούμε σε μια χώρα στην οποία καταψηφίζεται ο θρυλικός Άγγελος Χαριστέας στις εκλογές της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και προτιμάται ένας ιδιοκτήτης καφενείου…», σχολίασε ο υπεύθυνος διεθνών σχέσεων της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κ. Βερνίκος αναφερόμενος στην εκλογή του νέου ΔΣ της ΕΠΟ.

  Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Θοδωρής Ζαγοράκης είναι στενά συνδεδεμένος με τον Ιβάν Σαββίδη μέσω ΠΑΟΚ. Η σχέση του άλλωστε μαζί τους είχε δυσκολέψει τη σχέση του με τη ΝΔ για ένα διάστημα. Οι γνωρίζοντες τα πολιτικοποδοσφαιρικά λένε ότι είχε βρεθεί «κοινή γλώσσα» με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και είχε την ανοχή του για να εκλεγεί πρόεδρος αλλά η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου δυσαρέστησε τον ισχυρό άντρα του Ολυμπιακού και των ΜΜΕ αφού τα μέλη δεν είναι κατά πλειοψηφία δικής του επιρροής, όπως θα ήθελε.

  Ο όμιλος Μαρινάκη γενικά και επί της αρχής στηρίζει την κυβέρνηση αλλά κατά καιρούς έχει δείξει τα δόντια του όπως με το ρεπορτάζ για τα διπλά βιβλία του ΕΟΔΥ.  Τη νύφη πλήρωσε τελικά η δημοσιογράφος Δήμητρα Κρουστάλλη αλλά η ζημιά είχε γίνει για την κυβέρνηση. Ο ίδιος όμιλος είχε επιστρέψει τα χρήματα από τη λίστα Πέτσα εκθέτοντας τότε το Μέγαρο Μαξίμου. Γνώστες όσων συμβαίνουν στην αθέατη πλευρά λένε ότι οι διαθέσεις του Β. Μαρινάκη γενικά και ειδικά απέναντι στην κυβέρνηση επηρεάζονται από την έκβαση των δικαστικών υποθέσεων που τον αφορούν και η οποία τον ικανοποιεί μέχρι στιγμής.

  Στην άλλη πλευρά του λόφου υπάρχει η οικογένεια Βαρδινογιάννη. Οι σχέσεις της κυβέρνησης μαζί της περνούν δοκιμασίες κατά καιρούς. Και βέβαια δεν έχει ξεχαστεί η μη υπουργοποίηση της Ολγας Κεφαλογιάννη που παραμένει απλή βουλευτής ενώ είναι η εκλεκτή της οικογένειας στη Βουλή (αν και όχι η μοναδική).

  Το Ελληνικό ήταν πάντα αγκάθι για τις σχέσεις οποιασδήποτε κυβέρνησης με την οικογένεια Βαρδινογιάννη λόγω της ιστορικής αντιπαλότητας με την οικογένεια Λάτση. Η πρόσφατη ψηφοφορία στη Βουλή για το Ελληνικό προφανώς ενόχλησε, όπως θα ενόχλησε και η θετική ψήφος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία (πλην Φίλη-Δρίτσα). Αλλά η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει και πολλά να χάσει γιατί δεν περιμένει τίποτα από τον Alpha και το Star. Η ΝΔ όμως;

  Αλλωστε δεν είναι αυτό το μόνο πρόβλημα. Οι συνεχείς αναβολές του διαγωνισμού της ΔΕΠΑ Εμπορίου έχει δυσαρεστήσει την οικογένεια Βαρδινογιάννη που θέλει να διεξαχθεί ο διαγωνισμός όπως ακριβώς έχει εξαγγελθεί και να μη γίνονται ακορντεόν οι χρονικές παρατάσεις. Αυτό τουλάχιστον επεσήμανε η «Αξία» που είναι συνήθως καλά ενημερωμένη σε ό,τι αφορά τις υποθέσεις της συγκεκριμένης οικογένειας. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, «η επιχειρηματική οικογένεια θεωρεί ότι στην παρούσα φάση λόγω της συμμαχίας με την ΔΕΗ με την οποία κατεβαίνει κοινοπρακτικά στον διαγωνισμό έχει προβάδισμα απόκτησης της ΔΕΠΑ Εμπορίου τη στιγμή που τα υπόλοιπα σχήματα δεν είναι απολύτως έτοιμα να χτυπήσουν τον διαγωνισμό ανταγωνιστικά».

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗtvxs.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ