Τράπεζες: Κύμα απολύσεων από τους διεθνείς πιστωτικούς κολοσσούς

Το κύμα των απολύσεων στον τραπεζικό κλάδο παγκοσμίως είναι μεγαλύτερο από το συνηθισμένο, το 2022. Οι επικεφαλής των πιστωτικών ιδρυμάτων ανησυχούν για την εταιρικά αποτελέσματα του 2023, καθώς ο πληθωρισμός πιέζει το λειτουργικό κόστος και οι ασταθείς αγορές συρρικνώνουν τα έσοδα από βασικούς τομείς της τραπεζικής δραστηριότητας.

Σύμφωνα με το Reuters, οι μεγάλες τράπεζες που έχουν δηλώσει ότι θα προβούν σε περικοπές θέσεων εργασίας είναι:

Barclays
Η βρετανική τράπεζα μείωσε το προσωπικό της στην εταιρική και επενδυτική τραπεζική κατά λιγότερο από 3%. Είχε προηγηθεί περικοπή της τάξεως του 45% στις αμοιβές για συμβουλευτικές υπηρεσίες συγχωνεύσεων.

Citigroup
Κατήργησε δεκάδες θέσεις εργασίας σε όλο το τμήμα της επενδυτικής τραπεζικής, καθώς η ύφεση των συναλλαγών συνεχίζει να επιβαρύνει τις μεγαλύτερες τράπεζες της Wall Street.

Credit Suisse
Επιταχύνει τις περικοπές τους κόστους λειτουργίας που ανακοινώθηκαν μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, καθώς η τράπεζα αγωνίζεται να το μειώσει κατά περίπου 2,5 δισ. ελβετικά φράγκα.

Deutsche Bank
Μείωσε τον Οκτώβριο το προσωπικό της επενδυτικής της τράπεζας στις ομάδες δημιουργίας και παροχής συμβουλών, σε μια κίνηση που επηρέασε κυρίως νεαρούς τραπεζίτες. Απέλυσε δεκάδες στελέχη στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο.

Goldman Sachs
Ο γίγαντας της Wall Street τυπικά μειώνει το προσωπικό της κατά 1% έως 5% κάθε χρόνο, και οι περικοπές του 2022 θα είναι πιθανότατα στο χαμηλότερο άκρο αυτού του εύρους.

HSBC
Επιταχύνει, τους τελευταίους μήνες, τα σχέδια συρρίκνωσης της παγκόσμιας αυτοκρατορίας της και εξορθολογισμού της διοίκησής της.

Morgan Stanley
Προβαίνει σε μέτριες περικοπές θέσεων εργασίας παγκοσμίως, χωρίς να όμως να δώσει αριθμητικά στοιχεία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ