Τι συμβαίνει πραγματικά με τον Ιβάν Σαββίδη και τις επενδύσεις του στην Ελλάδα

Πρόσφατα, η εφημερίδα «Αξία», δημοσίευσε ένα άρθρο περί πρόθεσης του Ιβάν Σαββίδη να πουλήσει το 10% του ΟΛΘ. Βασισμένο σε φήμες, και επιμονή παρά τις διαψεύσεις των εμπλεκομένων.

Ουσιαστικά, δύο διαφορετικά midiaκά γκρουπ, που κάποτε ήταν ένα, δημιουργούν κλίμα κατά του Ιβάν Σαββίδη, με δημοσιεύματα που δεν έχουν βάση. Μία κατάσταση που έχει ξεκάθαρη στόχευση, όπως μεταδίδει το theopinion.gr.

Το αποτέλεσμα όλης αυτής της διαδικασίας, είναι να κλονιστεί ο μηχανισμός του Ιβάν. Γιατί στο τέλος, με όλα τα παραπάνω, το μόνο που μένει είναι πως δεν υπάρχει αντίδραση.

Επιδιώκεται από τα συγκεκριμένα γκρουπ, η αίσθηση πως ο Ιβάν Σαββίδης αποχωρεί από την αγορά. Αυτό δημιουργεί ανασφάλεια στους επιχειρηματικούς και πολιτικούς συνομιλητές του, αλλά και φθορά στα υψηλόβαθμα στελέχη του που καλούνται να πείσουν πως δεν είναι ελέφαντες.

Επίσης, δημιουργείται η αίσθηση, πως όποιος θεσμικός φορέας ανοίξει την πόρτα στον ομογενή επιχειρηματία, θα πρέπει να έχει στο μυαλό του πως συγκεκριμένα mediaκά group θα τον βάλουν στο στόχαστρο.

Τέλος, δημιουργείται ένα κλίμα εκνευρισμού και ανασφάλειας, σε όλους τους εργαζομένους των ομίλων του Ιβάν Σαββίδη, που ανησυχούν για το μέλλον τους.

Η πραγματικότητα είναι βέβαια διαφορετική σύμφωνα με το ρεπορτάζ του theopinion.gr. Ο Ιβάν Σαββίδης δεν αποχωρεί. Αντιθέτως, όλες του οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε μία ενδιαφέρουσα φάση. Ας τις πάρουμε μία προς μία.

  1. Στον ΟΛΘ, πριν από 20 μέρες, η Belterra του Ιβάν Σαββίδη, απέκτησε άλλο 3% των μετοχών του οργανισμού. Σε αντίθεση με τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα της «Αξίας», το ποσοστό που ελέγχει η οικογένεια πλέον ανέρχεται σε 71,85%.
  2. Το Πόρτο Καράς αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε φάση αξιολόγησης των μελετών μεγάλων οίκων, έτσι ώστε να ξεκινήσει το έργο. Μέσα στους επόμενους δύο μήνες, θα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα.
  3. Η Σουρωτή, για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία, όταν και την εξαγόρασε ζημιογόνα ο Ιβάν Σαββίδης, εκτιμάται πως θα καταγράψει κερδοφορία.
  4. Στο OPEN Beyond, η πρόσληψη της ομάδας Λάτσιου, έχει φέρει ένα κύμα αισιοδοξίας πως θα αλλάξουν τα δεδομένα στο τηλεοπτικό τοπίο με τον Ιβάν Σαββίδη να το έχει πάρει πολύ ζεστά.

Καταλήγοντας, το μοναδικό μελανό σημείο στην διαχείριση της επίθεσης που δέχεται ο Ιβάν Σαββίδης εντοπίζεται στην παθητικότητά του.

Οι τόνοι στην επιχειρηματική του δράση είναι χαμηλοί γιατί απλά αυτό κάνει και με την κοινωνική και οικογενειακή ζωή του ή υπάρχει μία αναμονή της κατάλληλης στιγμής για αντεπίθεση;

Αυτό μπορεί να το απαντήσει μόνο ο ίδιος.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....