Τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά: Πόσα κέρδη καταγράφουν το λεπτό οι Pfizer, BioNTech και Moderna

Τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά!

Pfizer, BioNTech και Moderna καταγράφουν από τα εμβόλια 65.000 δολάρια κέρδη ανά λεπτό!

Διαβάστε τι γράφει ο Βασίλης Σκουρής στο ieidiseis.gr:

Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανένας γιατί τότε αρνούνται να δώσουν την πατέντα ώστε να εμβολιαστεί γρηγορότερα ο τρίτος κόσμος.

Μην ξεχνάμε ότι η μετάλλαξη «Δέλτα» που αντιμαχόμαστε αυτό το διάστημα ξεκίνησε από την Ινδία, μια χώρα που δεν είχε εμβόλια για τον πληθυσμό της, ενώ είναι μια από τις χώρες με μεγάλη εξαγωγή εμβολίων και μια χώρα που παράγει ένα μεγάλο μέρος της πρώτης ύλης για την Παρασκευή των εμβολίων! Γεγονός που δείχνει και τις ανισότητες που υπάρχουν στον κόσμο!

Και η μετάλλαξη «Όμικρον», όμως, προέρχεται από τη Νότια Αφρική, χώρα που έχει εμβολιαστεί μόνο το 24%, όχι τόσο για έλλειψη εμβολίου, αλλά από λανθασμένους χειρισμούς της πολιτείας και από τη φοβικότητα του πληθυσμού να το κάνει! Ακόμα, όμως, και αν είχαν χρησιμοποιηθεί όλα τα εμβόλια, δύσκολα ο εμβολιασμός θα ξεπερνούσε το 45% του πληθυσμού, αριθμός που δεν χτίζει τείχος ανοσίας και δημιουργεί συνθήκες για μεταλλάξεις!

Ακόμα και στη Μποτσουάνα το ποσοστό εμβολιασμού ανέρχεται, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν αναρτηθεί, στο 20%, σχεδόν υπερτριπλάσιος από το μέσο όρο του συνόλου του πληθυσμού της μαύρης Ηπείρου, όπου και μετά βίας ξεπερνά το 7%!

Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος γιατί κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν παραχωρούν την πατέντα, ώστε να εμβολιστεί ο πληθυσμός και να περιοριστεί ο κίνδυνος των μεταλλάξεων!

Λάθος ερώτημα, καθώς οι εταιρείες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα αλλά έχουν στόχο τα υπερκέρδη-τα οποία και θα αυξήσουν μέσω των νέων εμβολίων που θα χρειαστούν πιθανά για τις μεταλλάξεις.

Το ερώτημα είναι ότι γιατί δεν το επιβάλλουν τα κράτη, έστω για το διάστημα που η πανδημία δείχνει τα δόντια της. Γιατί η ηγεσία της «ανθρωπιστικής» Ευρώπης αρνείται να το πράξει – μαζί της και η ελληνική κυβέρνηση. Γιατί δεν μπορεί να το επιβάλλει ο Τζο Μπάιντεν, παρότι το ζητάει – ενώ όταν πρόκειται για τα συμφέροντά της η Ουάσιγκτον δεν κάνει απλώς οικονομικούς, αλλά και πραγματικούς πολέμους!

Οι όποιοι συνειρμοί σας είναι και δικοί μας!

ΥΓ: Στα μέσα Νοεμβρίου (15/11) η Συμμαχία των 80 μελών, ανάμεσά τους και η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για το Aids, κάλεσαν για πολλοστή φορά τις εταιρείες να προχωρήσουν στην άρση της πατέντας . Λίγο μετά μάθαμε για την «Όμικρον»!

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...