Σωκράτης Κόκκαλης: Αμοιβαία επωφελής η συμφωνία με τους ομολογιούχους – Επόμενο βήμα για την Intralot το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Ως κομβικό ζήτημα που έπρεπε να λυθεί για να μπορέσει η Intralot να επικεντρωθεί πλέον στις αγορές που δραστηριοποιείται, χαρακτήρισε τη συμφωνία που επετεύχθη με τους ομολογιούχους, ο Σωκράτης Κόκκαλης κατά τη σημερινή Γενική Συνέλευση των μετόχων πραγματοποιήθηκε στο κέντρο καινοτομίας του ομίλου στην Παιανία.

Μάλιστα, βασική στόχευση είναι πλέον η αγορά της Αμερικής, χωρίς μάλιστα να αποκλείεται και η εισαγωγή της αμερικανικής θυγατρικής στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης

«Οι διαπραγματεύσεις ήταν περίπλοκες και πολύμηνες καθώς ξεκινήσαμε τον Απρίλιο του 2020… στόχος μας ήταν να φθάσουμε σε μια συναινετική λύση που να ικανοποιεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη», σημείωσε ο πρόεδρος και CEO της Intralot ευχαριστώντας παράλληλα τους συνεργάτες του για την αντοχή και την επιμονή που επέδειξαν.

«Είμαστε βέβαιοι πλέον ότι μπορούμε να συνεχίσουμε, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα που έχουμε χτίσει στους κλάδους των τυχερών παιχνιδιών», τόνισε ακόμη ο κ. Κόκκαλης υπογραμμίζοντας ότι η βασική προσπάθεια θα επικεντρωθεί στη “θυγατρική της Αμερικής, η οποία έχει φέρει και τα καλύτερα αποτελέσματα στον όμιλο”.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της συμφωνίας αναδιάρθρωσης, οι ομολογιούχοι θα συμμετάσχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της θυγατρικής της Intralot στην Αμερική (Intralot Inc.). Όπως είπε ο κ. Κόκκαλης, η συμμετοχή αυτή φτάνει προς το παρόν το 18%-19% αλλά η διαδικασία αυτή παραμένει ανοιχτή και μπορεί να φτάσει το 49%.

«Παραμένουμε οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας στην Αμερική και αυτή παραμένει σημαντικός παράγοντας συνεισφοράς στα μεγέθη του ομίλου», σημείωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Ιntralot, Χρ. Σφάτος, ενώ ο κ. Κόκκαλης απαντώντας σε σχετική ερώτηση επιβεβαίωσε πληροφορίες που ήθελαν τον όμιλο να ετοιμάζει την είσοδο της Intralot Inc στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ο κ. Χρυσόστομος Σφάτος παρουσιάζει το σχέδιο της εταιρείας για το επόμενο διάστημα

Σύμφωνα με τον κ. Σφάτο η διπλή ανταλλαγή που συμφωνήθηκε με τους ομολογιούχους του ομολόγου των 250 εκατ. ευρώ και με αυτούς του ομολόγου των 500 εκατ. ευρώ που λήγει το 2024 θα οδηγήσει σε μείωση του δανεισμού του ομίλου κατά 110 έως 180 εκατ. ευρώ. Πρόσθεσε δε ότι με τον τρόπο που έγινε η συμφωνία (σε δολάρια) εξασφαλίστηκε η αποφυγή του όποιου δυνητικού συναλλαγματικού κινδύνου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ