Συμφωνία Mytilineos – ΔΕΗ για το ρεύμα της Αλουμίνιον

Σε καταρχήν συμφωνία έχουν καταλήξει η Mytilineos και η ΔΕΗ για την τιμολόγηση της Αλουμίνιον της Ελλάδος του μεγαλύτερου καταναλωτή ρεύματος στο ελληνικό σύστημα ηλεκτρισμού. Αυτό αποκάλυψε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos Ε. Μυτιληναίος κατά τη διάρκεια της τακτικής ΓΣ της εταιρείας.

Όπως είπε απομένουν ορισμένα διαδικαστικά θέματα που μπορεί να κλείσουν ίσως και εντός της εβδομάδας όταν και θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Το βασικό χαρακτηριστικό της συμφωνίας σύμφωνα με τον κ. Μυτιληναίο είναι ότι το 2023 μετά από 60 χρόνια τελειώνει η συνεργασία ΔΕΗ – Αλουμινίου, στο πλαίσιο και των στόχων που έχει θέσει η Mytilineos για το “πρασίνισμα” του αλουμινίου.

«Εκφράζω την πεποίθηση ότι και θα πετύχουμε το στόχο να “πρασινίσουμε” το αλουμίνιο και θα έχουμε φθηνότερη ενέργεια», ανέφερε ο κ. Μυτιληναίος επισημαίνοντας ότι το κλίμα στις συζητήσεις με τη ΔΕΗ ήταν εξαιρετικό και η διοίκηση του κ. Στάσση επέδειξε ρεαλισμό που θα βοηθήσει συνολικά τη βιομηχανία να προχωρήσει στην ενεργειακή μετάβαση. Ελπίζω, ανέφερε ο κ. Μυτιληναίος η συμφωνία να ικανοποιήσει και τους μετόχους.

Ο κ. Μυτιληναίος αναφερόμενος στις προοπτικές της εταιρείας προχώρησε σε μια αρκετά αισιόδοξη πρόβλεψη. Όπως είπε τα επόμενα 2 με 3 χρόνια με την ωρίμανση των επενδύσεων, την αύξηση των μεριδίων αγοράς, την καινοτομία που εφαρμόζεται σε όλες τις δραστηριότητες αλλά και το θετικό κλίμα των αγορών εμπορευμάτων σε συνδυασμό με την παρακολούθηση του κόστους σε όλα τα επίπεδα, θα αρχίσει η απογείωση για τη Mytilineos.

Σε διάστημα 2 -3 ετών μπορούμε να ελπίζουμε σε διπλασιασμό των μεγεθών της εταιρείας, ξεκινώντας από την κερδοφορία του 2022 που ελπίζουμε να είναι διπλάσια από το 2020. Εάν επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη καταλαβαίνετε το τι ακολουθεί, τόνισε ο κ. Μυτιληναίος.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το 2021 θα είναι μια βαριά χρονιά για το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας. Όπως είπε η εταιρεία βρίσκεται στο μέσον ενός τεράστιου επενδυτικού προγράμματος ύψους 600 εκατ. ευρώ μόνο γι ατο 2021 που είναι με διαφορά το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα. Ωστόσο ήδη το 2021 αναμένεται να αρχίσουν να φαίνονται οι πρώτοι καρποί και σε περίπτωση που δεν υπάρξουν αρνητικές εκπλήξεις η χρονιά θα είναι καλύτερη από το 2020. “Το 2021 θα δείξουμε πως μπορεί μια εταιρεία εν μέσω ενός κολοσιαίου επενδυτικού προγράμματος να βγάζει και κέρδη” ανέφερε ο κ. Μυτιληναίος.

Νωρίτερα η τακτική ΓΣ των μετόχων ενέκρινε όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης μεταξύ των οποίων και τη διανομή μερίσματος 36 σεντς ανά μετοχή το οποίο θα αυξηθεί κατά 0,4 σεντς από το ποσό που θα αντιστοιχούσε στο μέρισμα των ιδίων μετοχών της εταιρείας.

Η ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος των 36,4 λεπτών ανά μετοχή θα είναι η 24η Ιουνίου και η έναρξη καταβολής η 1η Ιουλίου. Σημειώνεται ότι το μέρισμα υπόκειται σε παρακράτηση φόρου και το καθαρό ποσό θα είναι 34,2 σεντς ανά μετοχή.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Η στιγμή που η Ράνια Τζίμα «κατάπιε τη γλώσσα της» με τον Στέφανο Κασσελάκη (vid)

Δείτε τι συνέβη στον τηλεοπτικό αέρα του Mega Channel...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...