Στην περιοχή του 2,5% το αρχικό επιτόκιο για το «πράσινο» ομόλογο της Μυτιληναίος

Της Ελευθερίας Κούρταλη

Ξεκινούν οι διαδικασίες για την έκδοση του “πράσινου” ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ και διάρκειας 5,5 ετών της Μυτιληναίος μετά την ολοκλήρωση των εξ αποστάσεως συναντήσεων των συντονιστών-αναδόχων της έκδοσης με τους επενδυτές, οι οποίες είχαν ξεκινήσει στις 19 Απριλίου 2021, καθώς και την ολοκλήρωση του σημερινού τελικού global investor call το οποίο θα γίνει στις 13:00 ώρα Ελλάδας. Η τελική τιμολόγηση της έκδοσης αναμένεται να διαμορφωθεί αύριο, ενώ η αρχική τιμολόγηση, σύμφωνα με πληροφορίες. κινείται στην περιοχή του 2,5%.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η αρχική τιμολόγηση είναι στα ίδια επίπεδα με την απόδοση του 5ετούς ομολόγου που εξέδωσε η Μυτιληναίος τον Νοέμβριο του 2019, και η οποία σήμερα διαμορφώνεται στο 1,62%.

Οι BNP Paribas, Citigroup και HSBC, είναι οι γενικοί συντονιστές της έκδοσης, ενώ συνδιαχειριστές του βιβλίου προσφορών είναι οι Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Credit Suisse, Goldman Sachs, JP Morgan, Morgan Stanley και Nomura.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, τα κεφάλαια που θα αντληθούν, θα κατευθυνθούν στην εξόφληση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων, στη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών και στην καταβολή των προμηθειών και εξόδων της έκδοσης.

Συγκεκριμένα, 300 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν στην αποπληρωμή των τραπεζικών δανείων της εισηγμένης που λήγουν το 2025, τα 192 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την χρηματοδότηση εταιριών σκοπών συμπεριλαμβανομένων των πράσινων projects, ενώ 8 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε προμήθειες και έξοδα της έκδοσης.

ΠΗΓΗcapital.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...