Σπάνια πέφτει έξω στις προβλέψεις του: Ο CEO της Moderna λέει πότε τελειώνει η πανδημία και όλοι εύχονται να δικαιωθεί ξανά

Σπάνια πέφτει έξω στις προβλέψεις του. Όταν εμφανίστηκε το νέο στέλεχος της Όμικρον ο CEO της Moderna ήταν από τους πρώτους που δήλωσαν ότι ο πλανήτης μπαίνει σε μια νέα περιπέτεια καθώς η αποτελεσματικότητα των εμβολίων δεν θα είναι το ίδιο υψηλή.

Αυτή τη φορά τα νέα που κομίζει στην αβθρωπότητα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ, είναι πολύ καλύτερα. Ο Μπανσέλ βλέπει φως στην άκρη του τούνελ και τέλος της πανδημίας τους επόμενους μήνες:

«Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι μπορεί να πλησιάζουμε στα τελικά στάδια της πανδημίας. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα λογικό σενάριο», είπε στο CNBC όταν ρωτήθηκε για τις απόψεις ότι η πανδημία Covid-19 μπορεί τώρα να βρίσκεται στα τελικά της στάδια.

«Υπάρχει 80% πιθανότητα καθώς εξελίσσεται η omicron ή ο ιός SarsCov-2 εξελίσσεται, να βλέπουμε όλο και λιγότερους μολυσματικούς ιούς», είπε την Τετάρτη. Είπε επίσης ότι υπάρχει ένα άλλο «σενάριο 20% όπου βλέπουμε μια επόμενη μετάλλαξη, η οποία είναι πιο λοιμώδης από το όμικρον».

«Νομίζω ότι ήμασταν τυχεροί που το στέλεχος όμικρον δεν ήταν πολύ επιθετικό, αλλά εξακολουθούμε να βλέπουμε χιλιάδες ανθρώπους να πεθαίνουν κάθε μέρα σε όλο τον πλανήτη εξαιτίας του όμικρον», σημείωσε.

ΠΗΓΗinstanews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...