Πυρηνική βόμβα από την Gazprom: «Η Αθήνα μας εξαπατά και μεταπωλεί το ρωσικό φυσικό αέριο στη Βουλγαρία»

Η Ρωσία είναι έτοιμη να διακόψει πλήρως την ροή φυσικού αερίου στην Ελλάδα διότι όπως υποστηρίζουν πηγές της Gazprom, η Ελλάδα σπάει το εμπάργκο του ρωσικού φυσικού αερίου στην Βουλγαρία επαναπωλώντας το ρωσικό αέριο που εισάγει από τον Turkish Stream στην… Σόφια!

Όπως αναφέρει πηγή της Gazprom στο pronews.gr: «Η περιφρόνηση που επιδεικνύει η Αθήνα στο διάταγμα που φέρει την υπογραφή του προέδρου Β.Πούτιν δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη.

Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή πουλάει στη Βουλγαρία το 60% των αναγκών της τελευταίας σε φυσικό αέριο και αυτές οι ποσότητες προέρχονται όλες από το ρωσικό φυσικό αέριο το οποίο εισάγει η Ελλάδα από τον Turkish Stream!

Σύμφωνα με τα στοιχεία μας αλλά και με δηλώσεις της ελληνικής ΔΕΣΦΑ μόνο το 35% των ελληνικών αναγκών καλύπτεται από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Οι ποσότητες όμως που εισάγει η Ελλάδα είναι διπλάσιες όπως βλέπουμε και από τα στοιχεία των δικτύων.

Το υπόλοιπο ποσοστό το πουλάνε στη Βουλγαρία, κάτι που απαγορεύεται βάση του ρωσικού νόμου».

Πάντως, υπάρχει και ένα 40% των βουλγαρικών αναγκών που καλύπτεται από τις εισαγωγές LNG που κάνει η Ελλάδα από την Ρεβυθούσα.

Το ζήτημα είναι ότι, αντί να κρατηθεί χαμηλό προφίλ η Αθήνα διαφημίζει συνέχεια τους αγωγούς από Ελλάδα προς Βουλγαρία όπως τον τερματικό σταθμό FSRU στην Αλεξανδρούπολη και τον Ελληνο-Βουλγαρικό Διασυνδετήριο Αγωγό (IGB) από την Κομοτηνή.

Είναι μία κίνηση επιεικώς ανόητη γιατί αυτοί οι αγωγοί μεταφέρουν ρωσικό φυσικό αέριο κατά κύριο λόγο και κατά δεύτερο LNG από την Ρεβυθούσα, βεβαίως.

Πόσο έξυπνο Είναι χωρίς να έχεις δική σου παραγωγή φυσικού αερίου να διαφημίζεις τις πωλήσεις ενός προϊόντος στο οποίο έχει επιβληθεί εμπάργκο από την παραγωγό χώρα (Ρωσία) στην χώρα αγοραστή (Βουλγαρία) και με την πώληση παραβαίνεις τη νομοθεσία του παραγωγού;

Δεν είναι απόλυτα λογικό ότι ο παραγωγός θα αντιδράσει διότι επιχειρείς να παρακάμψεις τις κυρώσεις και να προκαλέσεις εθνική ζημιά σε αυτόν;

Η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή διότι αν κοπεί αύριο το φυσικό αέριο η τρύπα έστω του 35% δε θα μπορεί να κλείσει, όχι τόσο σε ό,τι αφορά τη μη κατανάλωση αλλά την πολιτική αποθήκευσης για τον χειμώνα.

Επειδή η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμη και για να καλυφθεί αυτό το 35% απαιτούνται χρόνια και τεράστιες οικονομικές θυσίες (το LNG πωλείται 4 έως ΄6 φορές πιο ακριβά από το ρωσικό φυσικό αέριο) θα πρέπει σήμερα κιόλας να υπάρξει σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών και να αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι.

Να καταθέσουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί υπεύθυνα και δεσμευτικά τις προτάσεις τους και να κρίνει οι Έλληνες πολίτες ποιος ευθύνεται για όλο αυτό που συμβαίνει, ποιος το έχει προκαλέσει πώς μπορούμε να βρούμε βιώσιμη λύση.

Είναι ώρα αποφάσεων.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....