Ο Ελληνοαμερικάνος Γερουσιαστής, Andreas Borgeas, αναλαμβάνει τα ηνία του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Αιγύπτου ( GAP)

Με διακεκριμένη παρουσία στην Αμερικανική και διεθνή πολιτική σκηνή, και ισχυρούς δεσμούς με την Ελλάδα, ο Α. Borgeas ηγείται της διακρατικής κοινοπραξίας του GAP – «Στηρίζουμε την Ελλάδα να αναδειχθεί σε ενεργειακό ηγέτη της ΝΑ Μεσογείου και της Ευρώπης»

Ο Όμιλος EUNICE ανακοινώνει ότι ο Andreas Borgeas, πρώην μέλος της Γερουσίας στη πολιτεία της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, εντάσσεται στο δυναμικό του ως Διευθύνων Σύμβουλος του Greece-Africa Power (GAP), το διακρατικό έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Αιγύπτου.

Από τη νέα του θέση, ο κ. Borgeas θα ηγηθεί των πρωτοβουλιών για την προώθηση της διεθνούς κοινοπραξίας, σε συνεργασία με τις ηγεσίες από Ελλάδα, Αίγυπτο και Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης μεταξύ των δύο ηπείρων, Ευρώπης και Αφρικής. Η κοινοπραξία για τον GAP συνεχίζει να επεκτείνει το πλέγμα των συνεργειών της, εντάσσοντας νέα μέλη με σημαντική εμπειρία σε παρόμοια έργα διεθνούς κλίμακας.

Ο ελληνοαμερικανικής καταγωγής, Andreas Borgeas, έχει υπηρετήσει σε μια σειρά από δημόσια αξιώματα, συμπεριλαμβανομένου της θητείας του ως εξέχον μέλος της Γερουσίας με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα (2018-2022) και ως ομοσπονδιακά διορισμένος επίτροπος στην επιτροπή για τις σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας, στους τομείς της οικονομίας και της ασφάλειας. Κατά τη διάρκεια της πολιτικής του σταδιοδρομίας υπερασπίστηκε σθεναρά τις ελληνικές θέσεις σε καίρια ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Ο Andreas Borgeas Ph.D. αποτέλεσε υπότροφος

Fulbright στην Ελλάδα, ενώ ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές στo Πανεπιστήμιo Harvard, στη Νομική Σχολή Georgetown και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Ο Andreas Borgeas, Δ/νων Σύμβουλος του Greece-Africa Power, δήλωσε: «Αποτελεί για εμένα ιδιαίτερη τιμή η συστράτευσή μου σε ένα έργο ζωτικής σημασίας για τα ελληνικά συμφέροντα, που αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακού ηγέτη και κόμβου στην Ν/Α Μεσόγειο και στην Ευρώπη, με μια ομάδα που αποτελείται από καταξιωμένα στελέχη με μακρά εμπειρία και υψηλή τεχνική κατάρτιση. H Ελλάδα αποκτά έναν μοναδικό ρόλο για την προάσπιση της ενεργειακής αυτονομίας και ασφάλειας της Ευρώπης. Πιστεύω βαθύτατα ότι τώρα είναι η στιγμή της Ελλάδας!»

Ο Γιώργος Καλαβρουζιώτης Δ/νων Σύμβουλος του Ομίλου Eunice και Πρόεδρος του GAP, είπε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο γερουσιαστής Andreas Borgeas θα ηγηθεί της ομάδας του GAP. Για εμάς, η άνθιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων τα τελευταία χρόνια αποτελεί μια σημαντική αφετηρία για την περαιτέρω ανάπτυξη και εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, σε τομείς όπως η ενέργεια. Το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας- Αιγύπτου, συγκεντρώνει ισχυρή υποστήριξη και από τις δύο πλευρές της Μεσογείου, χαρακτηρίζεται από σημαντικά πλεονεκτήματα, όσον αφορά τη κατασκευή, την γεωπολιτική αξία, την ενεργειακή αποτελεσματικότητα, την οικονομική βιωσιμότητα. Ο Γερουσιαστής Borgeas είναι ένα σπουδαίο & σημαντικό στέλεχος για την ομάδα μας και με χαρά τον καλωσορίζουμε στο όμιλο Eunice.»»

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...