Οι αντι-ρωσικές κυρώσεις θα «ρημάξουν» ότι απέμεινε στην ελληνική αγορά μετά την λαίλαπα της πανδημίας

Δεδομένο πρέπει να θεωρείται το «δελτίο στα ψώνια» μετά το «δελτίο στο φυσικό αέριο» και το «εξασφαλισμένο δελτίο» στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Πρόκειται για την σχεδιαζόμενη μείωση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων κατά δύο ώρες για να εξοικονομηθεί ενέργεια.

Οι κυρώσεις δηλαδή που επέβαλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην Ρωσία θα επιφέρουν μία οικονομική καταστροφή άνευ προηγουμένου και χιλιάδες θέσεις εργασίας κινδυνεύουν να χαθούν.

Ένα μέτρο το οποίο αναμένεται να καταστρέψει ότι είχε απομείνει στην ελληνική αγορά μετά από δύο χρόνια συνεχών lockdowns και περιορισμών που αποδείχτηκαν τελικά ότι συνέβαλαν σε μία ολοκληρωτικά αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Κάτι σαν τον «θάνατο του εμποράκου» δηλαδή (ο τίτλος του περίφημου βιλίου του Άρθουρ Μίλερ)…

Ημέρες lockdown θα ξαναζήσουν τα καταστήματα: Προτάσεις μειωμένου ωραρίου λειτουργίας.
Φυσικά μειωμένο ωράριο σημαίνει και λιγότερες θέσεις εργασίας όπως και μικρότεροι μισθοί καθώς και τα όποια κέρδη θα μειωθούν. Στην κυβέρνηση το έχουν σκεφτεί αυτό; Ή «πετάνε χαρταετό» γιατί οι ίδιοι παίρνουν παχυλούς μισθούς πολλών χιλιάδων ευρώ μηνιαίως;

Τι θα πει ο Κ.Μητσοτάκης σε όσους δεν θα μπορούν να βγάλουν τον χειμώνα τους; Πώς «είσαστε στην σωστή πλευρά της Ιστορίας» και «πολεμάτε για την ελευθερία της Ουκρανίας»;

Σήμερα είναι προγραμματισμένο να βρεθούν στο υπουργείο Ανάπτυξης οι εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ και του ΣΕΛΠΕ για συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών τοποθετήθηκε σχετικά και ανακοίνωσε τις προτάσεις του για αυτό που ετοιμάζεται να κάνει η κυβέρνηση.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρός του Σταύρος Καφούνης «θα πρέπει η απόφαση να ληφθεί αφενός με γνώμονα την εξυπηρέτηση των καταναλωτών και αφετέρου με τις ανάγκες των εμπορικών επιχειρήσεων, οι οποίες λειτουργώντας λιγότερες ώρες θα πρέπει να ανταπεξέλθουν στις ίδιες υποχρεώσεις».

Σε αυτή την κατεύθυνση πρότεινε:

υπουργική απόφαση για το σύνολο των καταστημάτων συμπεριλαμβανομένων και των super-market για να αποφευχθεί αθέμιτος ανταγωνισμός όπως έγινε στα lockdown

σύνδεση της ένταξης στο μέτρο με αυτόματη επιδότηση στο ρεύμα, καθώς μείωση λειτουργίας επιφέρει εξοικονόμηση ενέργειας

  • ρητό προσδιορισμό για περιορισμένη ισχύ του μέτρου όσο διαρκούν οι έκτακτες συνθήκες
    – δυνατότητα ευέλικτης εργασίας των εργαζόμενων ώστε να μην έχουν μείωση αποδοχών

Χαρακτήρισε παράλληλα «απαραίτητο η πολιτεία να στηρίξει στοχευμένα το ελληνικό εμπόριο με την επιδότηση της ενεργειακής και ψηφιακής του αναβάθμισης και το πάγωμα κάθε πιθανής αύξησης ασφαλιστικών εισφορών και λοιπών βαρών.


Επίσης είναι απαραίτητη η δημιουργία μια τελευταίας γενναίας ρύθμισης όλων των οφειλών που έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία δώδεκα χρόνια, με ταυτόχρονη επιβράβευση των συνεπών, ώστε όποιος θέλει και μπορεί να ενισχύσει με την εργασία του τα δημόσια ταμεία.

ΠΗΓΗpronews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...