Ξέσπασαν οι επιχειρηματίες της Μυκόνου κατά του καταστροφέα Μητσοτάκη – Η σκληρή ανακοίνωση

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Επιχειρήσεων Διασκέδασης & Εστίασης Μυκόνου (ΣΕΔΕΜ) μετά το lockdown που επιβλήθηκε στη Μύκονο και που έχει φέρει σε απόγνωση τους επαγγελματίες του νησιού.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο κ. Χαρδαλιάς εφάρμοσε μέτρα που ε΄χιε αποκλείσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός ενώ γίνεται σειρά προτάσεων για το πώς μπορεί να ξεπεραστεί η σημερινή κρίση.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη επιφύλαξε η κυβέρνηση διά του κ. Χαρδαλιά στους επαγγελματίες της Μυκόνου.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των σωστών μέτρων για την λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης μετά από πολυήμερες καθυστερήσεις και αφού η σεζόν κυλά αμείλικτα για εμάς τις επιχειρήσεις μας και τους εργαζόμενους μας έρχεται ο κ. Χαρδαλιάς και –δυστυχώς- διαψεύδει τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωνε πριν λίγο καιρό πως η στάση ορισμένων «ανεύθυνων/ανεμβολίαστων» δεν θα περιόριζε τα δικαιώματα των εμβολιασμένων.

Είχε πει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός:

«Η χώρα δεν θα ξανακλείσει από τη στάση ορισμένων. Θα δώσει ελευθερία στους πολλούς και προστασία σε όλους. Γιατί δεν κινδυνεύει η Ελλάδα, αλλά οι ανεμβολίαστοι Έλληνες».

Αντ΄ αυτού ξαφνικά και «εν μια νυκτί» ανακοινώνονται πως επανέρχονται οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και ο τρόπος λειτουργίας των καταστημάτων.

Δεν θα σταθούμε στις ανυπολόγιστες ζημιές που μας προκαλεί η νέα αιφνιδιαστική απόφαση (προμήθειες, προσωπικό, ακυρώσεις) κτυπώντας την «ναυαρχίδα» του ελληνικού τουρισμοί.

Για μια ακόμη φορά θα προτείνουμε, όπως κάναμε εξ αρχής, αλλά οι προτάσεις μας στο τέλος υιοθετούνται με καθυστέρηση:

1 Να τηρηθεί η προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού και να μην περιοριστούν τα δικαιώματα των εμβολιασμένων

2 Να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των εργαζομένων στην εστίαση, την διασκέδαση και τον τουρισμό (αν και η Μύκονος έχει το πιο υψηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης)

3 Να καλυφθούν νομικά οι επιχρίσεις που δεν θα συνεργάζονται με ανεμβολίαστους υπαλλήλους.

4 Οι εμβολιασμένοι να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα δικαιώματά τους στους χώρους εστίασης και διασκέδασης χωρίς εκπτώσεις (δηλαδή με μουσική) και χωρίς χρονικούς περιορισμούς.

5 Οι ανεμβολίαστοι να ανανεώνουν με PCR test ή Rapid την υγειονομική τους κάλυψη ανά 72 ώρες για να μπορούν να απολαμβάνουν τα δικαιώματα όσων δεν νοσούν.

6 Να συνυπολογιστεί για την εξαγωγή στατιστικών δεδομένων ότι στο νησί βρίσκονται 200.000 κάτοικοι και τουρίστες, (οι αριθμοί εξάγονται πολύ εύκολα από τις αφίξεις αεροσκαφών και πλοίων) και να μην ανάγονται επί των 10.000 κατοίκων τα ημερήσια κρούσματα καθώς ο αριθμός επί των 100.000 είναι πλασματικά υπερπολλαπλάσιος.

7 Να αφαιρούνται από τα κρούσματα που εντοπίζονται στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Μυκόνου όσοι προέρχονται από διπλανά νησιά που απλώς χρησιμοποιούν τη Μύκονο ως ενδιάμεσο σταθμό για αναχώρηση ή άφιξη.

8 Να εφαρμοστεί ουσιαστικά και αυστηρά η ΚΥΑ για τα παράνομα πάρτι στις βίλες με την παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Έχουμε υποστεί πολλά!

Ακόμη 11 ημέρες χαμένες είναι ένας επαγγελματικός αιώνας για εμάς.

Άμεσα να τηρηθεί η πρωθυπουργική δέσμευση και να αναθεωρηθεί η απόφαση του κ. Χαρδαλιά αλλά και να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις μας που θεωρούμε ότι μπορούν να αποτελέσουν και βάσει εφαρμογής συνολικότερα.»

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ