Η MYTILINEOS κατασκευάζει το μεγαλύτερο data center στην Ελλάδα

Tην κατασκευή του μεγαλύτερου data center στην Ελλάδα αναλαμβάνει, μέσω του Τομέα Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης, η Mytilineos.

Το Athens-3 (ATH3), όπως θα ονομάζεται, θα είναι το νέο, υπερσύγχρονο data center της Lamda Hellix, A Digital Realty Company, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Κορωπί. Το εν λόγω έργο έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα Athens-1 & Athens-2 (ATH1 & ATH2), θα είναι το μεγαλύτερο data center στην Ελλάδα, καλύπτοντας μια έκταση κτηριακών εγκαταστάσεων 8.600 τ.μ., ενώ θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τα Tier III standards και θα πιστοποιηθεί κατά LEED.

Παράλληλα, το ATH-3 θα μπορεί να τροφοδοτείται κατά 100% με «πράσινη» ενέργεια, ελαχιστοποιώντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της εν λόγω επένδυσης. Η δυναμικότητά του θα φτάνει τα 6.8MW, ενώ η πρώτη φάση των εργασιών αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2022.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, ο Τομέας Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης της Mytilineos συνεχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά σε αγορές με υψηλές απαιτήσεις στην εκτέλεση πολύπλοκων τεχνικών έργων, κεφαλαιοποιώντας την 20ετή εμπειρία σε παρόμοια έργα. Η συνεργασία με την Digital Realty, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην αγορά των data centers με πάνω από 290 εγκαταστάσεις σε 26 χώρες, αναδεικνύει μια νέα δυναμική και έρχεται να προστεθεί σε ένα συνεχώς αυξανόμενο portfolio έργων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...