Η MYTILINEOS θα κατασκευάσει έναν Σύγχρονο Πυκνωτή για την RWE στο Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζοντας τους «πράσινους» στόχους της χώρας

Η MYTILINEOS (RIC: MYTr.AT, Bloomberg: MYTIL.GA, ADR: MYTHY US) ανέλαβε την εκτέλεση σύμβασης για την «Προμήθεια και εγκατάσταση Σύγχρονου Πυκνωτή», για λογαριασμό της RWE Generation UK PLC, μίας από τις κορυφαίες εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι Σύγχρονοι Πυκνωτές θεωρούνται ευρέως απαραίτητοι για την ανάπτυξη έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ). Είναι ικανοί να ρυθμίζουν την ισχύ στα ηλεκτρικά δίκτυα, ιδιαίτερα όταν οι ΑΠΕ δεν μπορούν να παρέχουν σταθερότητα στο σύστημα. Καθώς οι ανάγκες της αγοράς αυξάνονται, οι Σύγχρονοι Πυκνωτές είναι μια αξιόπιστη τεχνική λύση, ικανή να καλύψει τις ανάγκες των διαχειριστών δικτύων, ενώ προτιμάται διεθνώς από πολλές εταιρείες. Επιπρόσθετα, ένας Σύγχρονος Πυκνωτής δεν καταναλώνει καύσιμο, ούτε παράγει ενέργεια και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν πρόσθετες εκπομπές CO2 ή απαιτήσεις για χρήση νερού.

Το έργο υποστηρίζει τους στόχους του Ηνωμένου Βασιλείου για «πράσινη» ενέργεια και μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2025. Επιπλέον, αποτελεί μέρος του Προγράμματος Stability Pathfinder του Εθνικού Δικτύου για την Αγγλία και την Ουαλία, με στόχο την υποστήριξη του συστήματος μέσω αύξησης της αδράνειας και συμβολής στην στάθμη βραχυκυκλώματος. Καθώς αυξάνονται οι διασυνδεδεμένες ΑΠΕ, το έργο συμβάλλει στην σταθεροποίηση του Δικτύου.

Ο Τομέας M Power Projects της MYTILINEOS, με την υψηλή τεχνογνωσία που διαθέτει, θα αναλάβει την εκτέλεση αυτού του έργου «με το κλειδί στο χέρι» που περιλαμβάνει τη Μελέτη, Προμήθεια, Εγκατάσταση και Θέση σε λειτουργία μονάδας Σύγχρονου Πυκνωτή, με τα βοηθητικά συστήματα, καθώς και υποσταθμού υψηλής τάσης (ΥΤ) για τη σύνδεση του Σύγχρονου Πυκνωτή με το Δίκτυο ΥΤ της National Grid (Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς).

Πρόκειται για το πρώτο έργο Σύγχρονου Πυκνωτή για την MYTILINEOS, αλλά και το πρώτο για την RWE στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς αποτελεί μέρος του στόχου απαλλαγής από εκπομπές CO2 στο πλαίσιο του Pembroke Net Zero Centre (PNZC).

Το έργο θα κατασκευαστεί στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Pembroke της RWE στη Νοτιοδυτική Ουαλία. Η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει το 2023 και η ολοκλήρωσή της έχει προγραμματιστεί για το δεύτερο εξάμηνο του 2025.

Ο Κώστας Χωρινός Εκτελεστικός Διευθυντής M Power Projects της MYTILINEOS δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για αυτή τη νέα συνεργασία με την RWE που πιστοποιεί με τον πλέον δυναμικό τρόπο την προσήλωση της MYTILINEOS στα καινοτόμα έργα ενέργειας που προάγουν την ενεργειακή μετάβαση και την καλύτερη προώθηση των ΑΠΕ.»

Η αξία του συμβολαίου για την MYTILINEOS ανέρχεται σε 62 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Η στιγμή που η Ράνια Τζίμα «κατάπιε τη γλώσσα της» με τον Στέφανο Κασσελάκη (vid)

Δείτε τι συνέβη στον τηλεοπτικό αέρα του Mega Channel...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...