Δυναμική παρουσία της Intrakat στο 4ο Athens Investment Forum

Με δυναμική την παρουσία της Intrakat πραγματοποιήθηκε xθες 21/10/2021 το 4ο Athens Investment Forum που συνδιοργανώθηκε από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) και τη Vertical Solutions SA, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών της Κυβέρνησης και εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου.
Στο συνέδριο η Intrakat εκπροσωπήθηκε από τους κ.κ. Πέτρο Σουρέτη, Διευθύνοντα Σύμβουλο και κ. Λουκά Λαζαράκη, Γενικό Διευθυντή Energy Unit, οι οποίοι συμμετείχαν με ομιλίες τους.

Ο κ. Πέτρος Σουρέτης, στην ομιλία του υπογράμμισε την ανάγκη επίλυσης του θέματος της αύξησης των τιμών των υλικών με μια καινοτόμο λύση και υπέρβαση από το Υπουργείο, προτείνοντας μια νομοθετική πρωτοβουλία σε δύο επίπεδα. Μία άμεση, δίκαιη αποζημίωση που να αντιμετωπίζει την απρόβλεπτη συνθήκη και να εξασφαλίζει την συνέχιση των έργων και μια οργανωμένη διαδικασία με παρατηρητήριο τιμών που να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά ανάλογες απρόβλεπτες καταστάσεις στο μέλλον. Επίσης, τόνισε την ανάγκη επιτάχυνσης του προγράμματος δημοπράτησης των έργων με την άμεση λήψη αποφάσεων για τη δημοπράτηση των ώριμων έργων. Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Σουρέτης δήλωσε: «Ο τεχνικός κόσμος της Ελλάδας είναι αξιόλογος, οι τεχνικές εταιρείες είναι ανταγωνιστικές και έχουν επιβιώσει πολλαπλές κρίσεις. Χρειάζονται την υποστήριξη του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών ώστε να αποτελέσουν την παραγωγική μηχανή που θα στηρίξει το έργο του Υπουργείου, θα απορροφήσει τους πόρους που θα διατεθούν στην αγορά μέσω ΕΣΠΑ και RRF και θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη της οικονομίας»

Ο κ. Λουκάς Λαζαράκης κατά την ομιλία του τόνισε την επιτακτική ανάγκη άμεσης προώθησης των έργων παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, δηλώνοντας: «Είναι προφανές ότι το μέλλον της αγοράς ενέργειας είναι οι ΑΠΕ, οι οποίες λόγω του σταθερού κόστους παραγωγής τους μπορούν να μειώσουν ουσιαστικά και αποτελεσματικά το κόστος ενέργειας. Θα πρέπει να γίνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα και περισσότερα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Είναι εξαιρετικά αιφνιδιαστική για όλον τον πλανήτη η απότομη και τεράστια αύξηση του κόστους ενέργειας και πιστεύουμε ότι η λύση είναι οι ΑΠΕ και στον τομέα αυτό η Intrakat θα πρωταγωνιστήσει.»

Λουκάς Λαζαράκης-Γενικός Διευθυντής Intrakat

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Η στιγμή που η Ράνια Τζίμα «κατάπιε τη γλώσσα της» με τον Στέφανο Κασσελάκη (vid)

Δείτε τι συνέβη στον τηλεοπτικό αέρα του Mega Channel...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...