Απόφαση «βόμβα»μετά τη συμφωνία UBS – Credit Suisse: Ποιος είναι ο νέος CEO της τράπεζας

Μόλις δύο εβδομάδες μετά του «γάμου με προξενιό» ανάμεσα στην προβληματική ελβετική τράπεζα Credit Suisse και στον έτερο τραπεζικό κολοσσό UBS, ανακοινώθηκε το πρόσωπο που αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος του ομίλου.

Συγκεκριμένα, νέος CEO ορίζεται ο Sergio Ermotti, παλιός γνώριμος του τραπεζικού ελβετικού κολοσσού. Θα αντικαταστήσει τον έως σήμερα επικεφαλής, Ralph Hamers.

Ο Ermotti επιστρέφει σε έναν ρόλο τον οποίο διατηρούσε για εννέα χρόνια, ενώ ο Hamers, μετά από δύο χρόνια στον κορυφαίο ρόλο, θα παραμείνει στέλεχος της τράπεζας για μια μεταβατική περίοδο.

Οι αλλαγές στην ηγεσία της UBS θα λάβουν επισήμως χώρα στις 5 Απριλίου, μετά την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Ο Ermotti σήμερα είναι πρόεδρος του Δ.Σ. της Swiss Re.

Ο Hamers «συμφώνησε να αποχωρήσει από τη θέση του προκειμένου να υπηρετήσει τα συμφέροντα της νέας, συνδυασμένης επιχείρησης που θα προκύψει από τη συγχώνευση UBS – Credit Suisse, συνολικά του ελβετικού χρηματοπιστωτικού κλάδου και της χώρας», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η UBS.

Ο νέος CEO, βετεράνος τραπεζίτης, διατηρούσε συγκεκριμένα την ίδια θέση από το 2011 έως το 2020.

Η αποστολή του Hamers, όπως σημειώνει το Bloomberg, ήταν η μετάβαση της UBS στην ψηφιακή εποχή και η εξυπηρέτηση μεγαλύτερου αριθμού ευκατάστατων πελατών.

ΠΗΓΗieidiseis.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ