Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Τράπεζες: Κύμα απολύσεων από τους διεθνείς πιστωτικούς κολοσσούς

  Το κύμα των απολύσεων στον τραπεζικό κλάδο παγκοσμίως είναι μεγαλύτερο από το συνηθισμένο, το 2022. Οι επικεφαλής των πιστωτικών ιδρυμάτων ανησυχούν για την εταιρικά αποτελέσματα του 2023, καθώς ο πληθωρισμός πιέζει το λειτουργικό κόστος και οι ασταθείς αγορές συρρικνώνουν τα έσοδα από βασικούς τομείς της τραπεζικής δραστηριότητας.

  Σύμφωνα με το Reuters, οι μεγάλες τράπεζες που έχουν δηλώσει ότι θα προβούν σε περικοπές θέσεων εργασίας είναι:

  Barclays
  Η βρετανική τράπεζα μείωσε το προσωπικό της στην εταιρική και επενδυτική τραπεζική κατά λιγότερο από 3%. Είχε προηγηθεί περικοπή της τάξεως του 45% στις αμοιβές για συμβουλευτικές υπηρεσίες συγχωνεύσεων.

  Citigroup
  Κατήργησε δεκάδες θέσεις εργασίας σε όλο το τμήμα της επενδυτικής τραπεζικής, καθώς η ύφεση των συναλλαγών συνεχίζει να επιβαρύνει τις μεγαλύτερες τράπεζες της Wall Street.

  Credit Suisse
  Επιταχύνει τις περικοπές τους κόστους λειτουργίας που ανακοινώθηκαν μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, καθώς η τράπεζα αγωνίζεται να το μειώσει κατά περίπου 2,5 δισ. ελβετικά φράγκα.

  Deutsche Bank
  Μείωσε τον Οκτώβριο το προσωπικό της επενδυτικής της τράπεζας στις ομάδες δημιουργίας και παροχής συμβουλών, σε μια κίνηση που επηρέασε κυρίως νεαρούς τραπεζίτες. Απέλυσε δεκάδες στελέχη στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο.

  Goldman Sachs
  Ο γίγαντας της Wall Street τυπικά μειώνει το προσωπικό της κατά 1% έως 5% κάθε χρόνο, και οι περικοπές του 2022 θα είναι πιθανότατα στο χαμηλότερο άκρο αυτού του εύρους.

  HSBC
  Επιταχύνει, τους τελευταίους μήνες, τα σχέδια συρρίκνωσης της παγκόσμιας αυτοκρατορίας της και εξορθολογισμού της διοίκησής της.

  Morgan Stanley
  Προβαίνει σε μέτριες περικοπές θέσεων εργασίας παγκοσμίως, χωρίς να όμως να δώσει αριθμητικά στοιχεία.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ